Ústí nad Labem - "Ze středového kruhu na obě strany hranice a možná i dále...", společný projekt Ústeckých Lvů a ESC Dresden financovaný Evropskou Unií, byl slavnostně ukončen. Na severu Čech se sešli zástupci obou klubů a došlo k hodnocení, které bylo velmi pozitivní.

Na jaře roku 2011 začala spolupráce mládežnických kategorií Ústí a Drážďan. Během tříletého období byl projekt přínosem pro všechny zúčastněné strany skutečně. „Nejen po společenské, ale i po sportovní stránce to byl přínos pro děti, které za dobu projektu vyrostly tělesně, mentálně i výkonnostně,“ dodal Petr Hnídek (šéftrenér hokejové základny). Hokejisté z obou stran hranice spolu trávili hodně času na kulturních, společenských i sportovních akcích. Například se učili jazyk svých sousedů.

Cíl 3 byl sice oficiálně ukončen, přesto bude spolupráce mezi oběma kluby pokračovat i nadále.„Drážďany mají zájem o to, aby spolupráce se Slovanem pokračovala, protože jsme společně udělali mnoho práce a byla by velká škoda, kdybychom za tím udělali tečku,“ řekl Dr. -Ing. Peter Micksch (prezident ESC Dresden). Velmi podobný názor má i Ústí. „Budeme pokračovat dalším setkáním, protože děti i trenéři si udělali dobré vazby. Budou se setkávat bez ohledu na to, zda projekt oficiálně pokračuje nebo nikoliv,“ dodal Jaromír Holík starší (předseda HC Slovan Ústí, o. s.)

Jedna z možností, jak by mohla vypadat spolupráce v budoucnu, je vytvoření obdobného projektu.„V roce 2013 se připravují další projekty na příhraniční spolupráci. Platit by měly od 2014. My se budeme určitě ucházet o projekt, který se bude vztahovat na děti. Teď už víme, do čeho jdeme, co je k tomu potřeba. Navíc jsme dostali pochvalu od Drážďanské banky, protože ten projekt byl nejlepší z těch, které se uskutečnily. Pokud bude banka znovu pořádat podobný projekt, tak máme velkou šanci na úspěch,“ předpovídá možný vývoj Holík.

Reportáž klubové televize Lion´s TV naleznete zde.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže