Omlazený tým s centry, které by mohly ostatní prvoligové týmy Ústeckým Lvům závidět, představili stručně před prvním tréninkem letošní přípravy na tiskové konferenci generální manažer Jan Klobouček a sportovní manažer a trenér v jedné osobě, Jaromír Šindel. Poodhalili, jak to vypadá s kádrem pro sezonu 2013/2014, jaké jsou cíle a také například situaci s trenéry.

Do útočných lajn se z pražské Slavie vrací fanoušky oblíbený Jan Alinč. "Honza nás celou sezonu přemlouval, že chce zpátky," bavili se na útočníkův účet Jan Klobouček s Jaromírem Šindelem. "Mužstvo se omladí, tak se to bude muset nějak vyvážit," uvedli na pravou míru. "Bude to obrovská pomoc. Jestli nám vloni něco scházelo ke konci, byl to druhý centr za Roubíkem. Jarda hrál od ledna se zraněným kolenem. Všichni jsme to tady věděli, ale nikomu jsme o tom neříkali. Sýkora měl zase zraněný loket, rozehrál se až v Plzni. Ovšem Lapšanský tuto úlohu nesplnil. Roubík a Alinč, tihle dva centři jsou k závidění, k nim to musíme vhodně skloubit. Navíc se nám podařilo získat Budínského z Hradce." Otazník ale stále visí nad Kovářem, Handlovským, Ludvíkem a Sýkorou. "Uvidíme, kolik hráčů nám nakonec bude chybět. Tito hráči nám nepatří, přesto ale budeme o jednom nebo o dvou uvažovat. Vše je zatím v jednání," vysvětlil trenér Šindel.

"Co se týče obranných řad, tak jsme rádi, že jsme získali Ondru Šmacha výměnou za Petra Hořavu, který bude působit v Kladně," pochvaluje si generální manažer. "Obrana tak bude téměř stejná jako ta loňská. Smlouva skončila Poživilovi. Ten získal s Plzní mistrovský titul a chce zkusit extraligu. Šmach je za něj adekvátní náhrada. David Pojkar je u nás stále pod smlouvou, ale bude i nadále působit v Mladé Boleslavi."

Sportovní manažer uvedl na pravou míru i pozici trenérů. "Odchází pan Mička, který dostal nabídku z Havlíčkova Brodu. Ve třech ale nakonec zůstaneme. Novinkou totiž bude hrající asistent, jehož roli by měl zastávat Zdeněk Orct, který zároveň zaujme místo třetího brankáře. Zajímavostí je také i letní camp gólmanů, jenž by měl proběhnout ve spolupráci s Litvínovem."

Posledním projednávaným tématem tiskové konference byl rozpočet klubu. "Myslím si, že je reálné dostat rozpočet na nulu. Když se to podaří, uděláme před zimákem ohňostroj," odtajnil se smíchem Honza Klobouček.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže