Ústí nad Labem – Mladší dorostenci odehráli úspěšný ročník. Dlouhodobou částí prošli celkem suverénně, ztratili pouze deset bodů a ještě před koncem sezóny si zajistili postup do nejvyšší soutěže. Připomeňme si, jak vypadala cesta do ELIOD extraligy.

Lvíčata odehrála první mistrovský zápas šestnáctého září, kdy v domácím prostředí hostila Kobru Praha. Žlutomodří hráli dobře a díky třem brankám kapitána Martina Tůmy vyhráli 6:3. První zápasy za mladší dorostence odehrála i Martina Mašková, která ovšem drtivou většinu sezóny odehrála v osmé třídě. Rozlosování čtvrtého kola přineslo derby Ústí – Chomutov. Ve Zlatopramen Areně dominoval domácí celek a s přehledem vyhrál 11:1. V září odehráli dorostenci čtyři zápasy, získali dvanáct bodů a skóre měli 31:12

Začátkem října s týmem začali trénovat i vybraní žáci osmé třídy, kteří se do mančaftu později zabudovali. Trenéři Čaloun se Štěpánkem utvořili sestavu tak, aby první formace byla nejlepší a zbylé pětice se mohli postupem času zlepšovat. Hráči se svým koučům odvděčili gólovými hody. Například Karlovy Vary „B“ porazili 16:1. V Roudnici nad Labem neinkasovali a vyhráli 18:0. Defenzíva fungovala báječně. V říjnu odehráli dorostenci pět zápasů, získali patnáct bodů a skóre měli 60:2, celkově 91:14.

Další měsíc začínal pro Lvíčata utkáním v Litoměřicích. Ústí diktovalo tempo hry a zcela po zásluze vyhrálo 10:2. Ofenzivní lavina Severočechů už neválcovala soupeře takovým rozdílem, ale stále se tým mohl spolehnout na obránce. Zajímavý zápas odehráli žlutomodří proti Chomutovu „B“. Díky první třetině, kterou svěřenci olympijského vítěze z Nagana vyhráli 3:0, se podařilo vyhrát 9:6. V listopadu odehráli dorostenci čtyři zápasy, získali dvanáct bodů.

Prosinec začínali žlutomodří třemi zápasy venku. V Příbrami i Mostě Ústí vyhrálo. Trio zakončilo proti Karlovým Varům „B“. Za domácí nastoupilo šestnáct hráčů extraligového týmu, což bylo na hře pochopitelně znát. Úvodní třetinu vyhrály Vary 4:0. Severočeši díky velmi obětavému výkonu dokázali vyrovnat na 4:4. Prodloužení nerozhodlo, a tak se jely nájezdy. V šesté sérii získal druhý bod pro domácí Hauzr. V dalším zápase vyhrálo Ústí 23:2. V prosinci odehráli dorostenci 4 zápasy, získali deset bodů.

Největším soupeřem Lvíčat se stal rival z Děčína. Právě na jeho ledě se Lvíčata představila. Podle papírových odhadů to měl být šlágr kola, což se také potvrdilo na ledě. Po dvou třetinách platil vyrovnaný stav 2:2. V poslední minutě vedlo Ústí 5:4. Jenže Barták vstřelil dvě branky v rozmezí dvaceti vteřin, a tak Děčín vyhrál. Lvíčatům závěr utkání absolutně nevyšel. V dalším souboji se žlutomodří představili v domácím prostředí a porazili Litoměřice 5:2. V lednu odehráli dorostenci tři zápasy, získali šest bodů.

Proti Stadionu odehrálo Ústí i první únorový zápas. Slovan opět slavil výhru, tentokrát 5:3. Ve Zlatopramen Areně se odehrál důležitý zápas s Děčínem. Utkání bylo vyrovnané, všechny třetiny skončily shodně 1:1. Lvíčata třikrát vedla, ale soupeř vždy vyrovnal. Rozhodovalo se v nájezdech. O zisku bonusového bodu pro domácí rozhodl Zdvořáček. Žlutomodří si upevnili první pozici. V únoru odehráli dorostenci pět zápasů, získali čtrnáct bodů.

O tom, jestli sezóna bude úspěšná nebo ne, se rozhodovalo až v posledních zápasech. Klíčový byl zápas v Děčíně. Pokud by Lvíčata vyhrála, s předstihem si mohla zajistit postup. V desáté minutě vstřelil první branku utkání Rubeš. Ještě do přestávky upravil na rozdíl dvou branek Bejček. Druhou třetinu vyhráli hosté 3:1 a celkem Ústí vedlo 5:1. V poslední třetině sice Děčín snížil na 4:6, ale víc toho nestihl. Mladší dorostenci Ústí nad Labem postoupili do nejvyšší soutěže pro sezónu 2013/2014.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže