Ústí nad Labem – Na hokejisty juniorského týmu čeká nesnadný úkol. Ve zbývajících dvou zápasech musí vyhrát a navíc ještě spoléhat na to, že Vsetín klopýtne. Lvíčat by se měla hlavně zaměřit sama na sebe a vyvarovat se toho, čím poslední zápasy prohrála. Utkání trvá šedesát minut, po celou dobu musí hrát na maximum. I v momentě, kdy vedou o jeden dva góly.

V zatím posledním zápase vedli Severočeši 2:1 i 4:2, přesto prohráli. Ve třetí třetině si totiž nechali vstřelit tři branky, kterými soupeř překlopil skóre na svou stranu. Ústí padlo ve Vsetíně 4:6. Již poněkolikáté se stalo, že žlutomodří měli v zápase navrch, ale zpackali poslední dvacetiminutovku. Po čtyřech odehraných kolech vypadá tabulka baráže následovně:

  • 1. Vsetín 8 bodů
  • 2. Hradec Králové 6 bodů
  • 3. Ústí nad Labem 5 bodů
  • 4. PZ Kladno 5 bodů

  • Jak je patrné, Lvíčata nemají nejlepší výchozí pozici pro poslední dvě bitvy, ale pořád šance na setrvání v nejvyšší soutěži existuje. Za jaké situace? Ve zbývajících dvou zápasech baráže by Ústí muselo získat o čtyři body víc než právě Vsetín a také o dva body víc než Hradec Králové.

    V případě rovnosti bodů rozhodují vzájemné zápasy. V prvním souboji vyhrálo Ústí 1:0 po nájezdech, ve druhém zvítězil Vsetín 6:4. Pokud by Lvíčata měla po odehrání posledního utkání stejný počet bodů jako Vsetín, tak by postoupili Valaši. "Víme, že musíme hrát co nejlépe, abychom získali co nejvíce bodů. Malou naději pořád máme, a tak se chystáme bojovat," zní z kabiny. Celému mužstvu i realizačnímu týmu přejeme hodně štěstí ve zbývajících zápasech.

    Sdílet článek na sociálních sítích

    Nejnovější články

    • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

    • Dorostenecký Try-out

      20. 3. 2024

      Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

    • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

    Hlavní partneři

    Významní partneři

    Mediální partneři

    Partneři mládeže