Ústí nad Labem - Zbyněk Sklenička očekává po víkendu na Vysočině těžká utkání, přesto by se rád zkušený obránce z řad Ústeckých Lvů vyhnul případnému pátému střetnutí. Ve vzájemných zápasech letošního ročníku mezi Duklou a Slovanem zatím vždy platilo pravidlo, že vyhrál domácí celek. Rozhodnou fanoušci o vítězi i na Horáckém zimním stadioně a série se tak vrátí do Zlatopramen Areny za stavu 2:2 na zápasy nebo Lvi potvrdí, že výjimka potvrzuje pravidlo?

„Zápas jsme vyhráli zaslouženě, až na závěr jsme hráli to, co jsme chtěli. Rychle vstřeleným gólem jsme se uklidnili, začali hrát svoji hru a nepouštěli jsme soupeře kromě konce utkání do ničeho. Podle mého názoru máme zkušenější tým než Jihlava,“ hodnotil druhé čtvrtfinálové měření sil Zbyněk Sklenička, autor přesilovkové branky.

„Usadili jsme se v útočném pásmu, Martin Frolík mě nalezl krásnou přihrávkou. Přes napadajícího útočníka jsem po zemi vystřelil, a protože byl před gólmanem Jihlavy chumel, skončil puk až v brance,“ popsal přesný zásah ze šestnácté minuty rodák z nedalekého Litvínova.

V sérii se Lvi ujali vedení 2:0 na zápasy. „Je důležité, že jsme obě utkání vyhráli, je to dobrý základ pro další průběh série. Domácí prostředí je podle mě velkou výhodou, každý celek, který začíná před svým publikem, je sebejistější a hraje se mu doma lépe. S atmosférou ve Zlatopramen Areně nemám žádný problém, lidé fandí a hokej je celkem zajímá,“ ocenila diváckou kulisu severočeská osmaosmdesátka.

„Venku budeme bojovat. Rádi bychom v Jihlavě sérii ukončili, i když to nebude ani trochu jednoduché. Dukla hraje letos v domácím prostředí výborně, záleží také na tom, jak se nám povede začátek zápasu. Uspět můžeme s dobrou defenzivou, Jihlava má mladé a rychlé kluky, což nám občas dělá problémy. Když se jim začne dařit, začnou po ledě létat, podaří se jim vstřelit rychlý gól, tak se zvednou a ucítí šanci, že můžou vyhrát. My proti tomuto musíme najít nějakou zbraň a udolat to. Play-off je především o bojovnosti,“ pokračoval odchovanec litvínovského hokeje. Právě v celku litvínovské Vervy si Sklenička v této sezóně připsal dvanáct startů (0+2).

S úvodním kolem vyřazovacích bojů letošního ročníku se do Ústí nad Labem opět dostavily komerční přestávky. „Myslím si, že tyto pauzy jsou dobré pro odpočinek. Ne, že bychom hráli v nějakém suprovém tempu a mělo by nás to vykolejit. Naopak se můžeme srovnat, nabrat trochu síly a pokračovat v naší hře,“ uzavřel jednatřicetiletý zadák, jenž je na reklamní pauzy zvyklý z extraligy.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže