Ústí nad Labem - Lukáš Poživil se po základní části stal nejproduktivnějším obránce soutěže, umístil se na osmém až desátém místě v kanadském bodování mezi všemi hráči ligy. Třicetiletý zadák o jediný kanadský bod nevyrovnal statistiky loňského nejproduktivnějšího beka Jana Kloboučka (10+30) ze základní části.

V posledním kole základní části přemohl Slovan Šumperk 5:1. „Na to, že nám v uvozovkách o nic nešlo, to byl dobrý zápas pro diváky, hrálo se nahoru a dolů. Nikdo se nezranil, takže to dopadlo dobře. Situaci, kdy obdržel tresty Zdeněk Orct, jsem neviděl. Vím, že se před jeho brankou semlela nějaká mela, já jsem zrovna na střídačce oddychoval, když jsem se vrátil z ledu. Zřejmě tam do něj někdo píchnul hokejkou. Je raritou, že inkasoval během první třetiny tři tresty, ale i to se stává. Zápas rozhodl fakt, že jsme byli v ofenzivě lepší. Proměnili jsme šance, kromě přesilové hry pět na tři Šumperk nehrozil. Zvítězili jsme zcela zaslouženě,“ hodnotil utkání Lukáš Poživil.

Ve vzájemných soubojích Lvů a Draků v této sezóně platilo pravidlo, že celek, který jako první inkasoval, nakonec vyhrál. „Nevím, čím bych si to vysvětlil, je to náhoda. V pondělí jsme Šumperk tlačili, gól jsme inkasovali pouze při hře tři proti pěti,“ dodal nejproduktivnější obránce soutěže, jenž zaznamenal v zápase asistenci na branku Jaroslava Roubíka.

„Obránce soupeře vyhazoval puk, ale vyhození nebylo dost razantní. Kotouč jsem zachytil na modré čáře. S Jaroslavem Roubíkem máme nacvičený signál, že si z rohu pro puk sjede a já to tam Jaroslavu Roubíkovi přihraji. Byl sám před brankou, a tak se mu podařilo konečně dát opět gól,“ řekl s nadsázkou třicetiletý bek, který nevynechal žádné utkání letošní základní části a připsal si třicet devět kanadských bodů (11+28). To je o bod méně než vloni nejproduktivnější obránce ligy Jan Klobouček (10+30).

„Hlavní je týmový úspěch, i když jsem Jana Kloboučka nepřekonal. To jsou ale jen osobní statistiky,“ nechal se slyšet odchovanec litvínovského hokeje.

Po základní části obsadili Lvi v tabulce I. hokejové ligy ČR třetí příčku. „Před sezónou byl cíl umístit se do osmého místa, dá se říct, že to jsme splnili. Něco jiného jsou ale předsezonní prognózy a potom, když se sezóna rozjede. Začali jsme nový ročník dobře, měli jsme dobrý start a chvilku jsme byli i první, poté druzí. Je škoda, že nám druhé místo uteklo, chybí nám bodově zápas s Olomoucí, který kdybychom vyhráli, vypadala by tabulka jinak,“ litoval některých promarněných zápasů mostecký rodák.

Ve čtvrtfinále play-off vyzve Slovan Jihlavu, v bitvách základní části v této sezóně byl vždy úspěšnější domácí celek. „V úterý máme na programu lehké vybruslení a rehabilitaci, následně se začneme připravovat na soupeře. Trenéři jistě přichystají nějaká videa, která s námi rozeberou a ukážou nám, jak to na to jít. Uspět můžeme s poctivou hrou, play-off je jiná soutěž. Musíme hrát zodpovědně, v základní části nás trápila častá vyloučení. To budeme muset omezit a proměňovat šance. Domácí prostředí je vždy velkou výhodou, fanoušci svůj tým ženou. Je škoda, že jsme neskončili druzí, protože případné semifinále play-off bychom v případě postupu favoritů ze čtvrtfinále play-off začínali doma. Vyřazovací boje jsou také hodně o štěstí, kterému musíme jít naproti,“ je si vědom Lukáš Poživil.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže