Ú s t í n/L. - Mladšímu dorostu velmi dobře vyšel úvod zápasu na stadionu Kobry Praha. První třetinu vyhrál tým, který ve venkovních zápasech obléká modré dresy, 3:0. Tento náskok se ovšem nerodil vůbec lehce, což přiznal v pozápasovém rozhovoru i Jakub Loukota.

Loukota: Sudí pískali pro domácí Kobru

Zápas hodně ovlivnila první třetina, kterou jste vyhráli 3:0, že?

Ano. Od začátku jsme hráli hodně aktivně, díky tomu padly ty tři branky. Nebyl to snadný zápas, proto jsem rád, že jsme vyhráli.

Je něco, co se týmu nepovedlo?

Udělali jsme chyby jak v obranném tak i v útočném pásmu. I já jsem tam měl některé slabší momenty.

Některá vyloučení byla poněkud sporná. Co si myslíš o výkonu rozhodčích?

Domnívám se, že pískali lépe pro domácí tým (Kobru), určité momenty posoudili opravdu zvláštně.

I za rozhodnutého stavu měli ke hře trenéři neustále připomínky. Jak jsi to vnímal?

Trenéři od nás chtějí hlavně kvalitní výkon. Výsledek je také pochopitelně důležitý, ale dbají i na výkon. Proto nám pořád říkají, co jak máme hrát. Myslím si, že to je dobře, protože nám to může jedině pomoci.

Jak bys zápas zhodnotil?

Soupeř byl kvalitní, hrál hodně do těla. Možná jsme ho na začátku trochu podcenili, vlétl na nás. My jsme ale patra kluků, která táhne za jeden provaz, a nikdy se nevzdáme. Kobra má v hale menší hřiště, trenéři nás na to upozorňovali, takže jsme věděli, co očekávat. Po prvních minutách jsme si na netradiční rozměry ledové plochy zvykli.


Moment zápasu: Výborný Zvědělík a gól na 3:0 pro Ústí

Ústí se ujalo díky brankám Magasanika a Ozoma vedení 2:0. Přesto nebylo nic rozhodnutého. Domácí hokejisté začali stupňovat tlak v útočném pásmu. Vše vygradovalo v osmé a deváté minutě, protože na trestné lavici seděl za zdržování hry Magasanik. Do obrovské šance se dostal Lauko, Dubský i Kafka. Robin Zvědělík v brance Severočechů předváděl parádní zákroky. Když už Kobra propasírovala puk za jeho záda, přispěchali na pomoc obránci, kteří kotouč odehráli do bezpečí.

„Čekali jsme, že na nás bude chtít Kobra vlétnout. My jsme ji zaskočili rychlou brankou, což je srazilo malinko dolů. V první třetině zůstal přede mnou nejméně třikrát volný útočník. Dokázal jsem si s ním poradit,“okomentoval celou událost Robin Zvědělík. „Soupeře jsme v přesilové hře nechali hodně kombinovat, to se nám málem vymstilo. Naštěstí velmi dobře pracovali obránci a pochopitelně Robin, který nás drží každý zápas,“ poznamenal Bořek Ozom.

Obrovsky jistý Zvědělíkův výkon a ubráněné oslabení „nakoplo“ Lvíčata k další brance. Ve vlastním oslabení Drha adresoval přihrávku Zdvořáčkovi, který s Ozomem ujížděl do přečíslení dva na jednoho. Zdvořáček perfektně načasoval přihrávku a Ozom se zakončením do prázdné branky neměl problém. Ústí vedlo o tři branky a ve zbytku zápasu svůj náskok uhájilo. Kdyby Kobra využila onu přesilovku, kdo ví, jak by to dopadlo…


Aktuální tabulka skupiny Západ o extraligu

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže