Ú s t í n/L. - I s novou posilou, útočníkem Martinem Frolíkem, vstoupí ústečtí hokejisté do nadcházejícího prvoligového play-off. V týdnu v zápase proti Mostu se Frolík uvedl před domácím publikem hned třemi kanadskými body a vzkazuje: „Góly chci dávat v každém zápase.“

Bratr slavnějšího Michaela Frolíka, který hraje v NHL za Chicago Blackhawks, přišel před koncem základní části vyztužit útočné řady Ústeckých Lvů. Do kádru Slovanu přišel z nedalekého Mostu, je však hráčem extraligového Litvínova. „Zvykám si v Ústí na nové prostředí, ale vše probíhá velmi dobře. Je tu vynikající parta hráčů,“ říká Martin Frolík v rozhovoru pro klubový web.

V Ústí jste stihl zatím odehrát čtyři zápasy, v týdnu proti Mostu jste zaznamenal hned tři kanadské body (2+1). Před domácím publikem jste se tak uvedl v dobrém světle…
Hrál jsem první zápas před našimi diváky a zápas se nám povedl. Připsal jsem si dva góly a asistenci, s tím jsem spokojený. Samozřejmě, že pokaždé to může být ještě lepší, nějaké chyby jsou ve hře vždycky, ale celkově jsem měl z utkání velmi dobrý pocit. Snad do play-off vypiluji ideální formu.

Během čtyř zápasů v dresu Ústí jste zaznamenal už šest kanadských bodů a proti Mostu jste byl blízko hattricku…
Góly chci samozřejmě dávat v každém zápase, takže by bylo příjemné, kdybych zaznamenal i hattrick. Snad jsem si ale další góly schoval do play-off.

Jak se zatím aklimatizujete v novém působišti?
Zvykám si v Ústí na nové prostředí. Vše ale probíhá velmi dobře. V kabině je vynikající parta.

Sezónu jste sice začal v Litvínově, po angažmá v Mostě je ale Ústí už třetí vaše letošní štace…
Letos se mi zatím moc nedařilo. V Litvínově jsem dostával prostor pouze ve čtvrté formaci, takže pro mě bylo vysvobozením, že jsem mohl nastupovat v Mostě a nyní v Ústí. Jsem přece jen už starší hráč a potřebuji hrát a ne působit ve čtvrté formaci nebo nehrát vůbec. Jsem rád, že jsem v Ústí a budu mít možnost si zde zahrát play-off.

Před dvěma sezónami jste získal slovenský extraligový titul s Košicemi, v Litvínově jste se ale příliš neprosadil. Čím si to vysvětlujete?
Do Litvínova jsem přišel už před loni a původně se jednalo o dobré angažmá. Hrál jsem solidně a byl spokojený. Před letošní sezónou jsem se ale zranil, což mohlo mít také vliv. Začátek ročníku se mi příliš nepovedl a už jsem se nevrátil do sestavy. Neměl jsem důvěru trenérů.

Vypadá to, že v Ústí půjdete do play-off ze třetího místa. Co to pro vás znamená?
V play-off každopádně nebude žádný snadný soupeř. Ve čtvrtfinále bychom měli splnit roli favorita. Patrně se střetneme s Jihlavou. Začneme sérii doma, soupeř bude bránit a hrát na brejky. Dál se ale nedíváme. V týmu nejprve řešíme první kolo play-off, jestli se pak v případném semifinále setkáme s Olomoucí nebo Mladou Boleslaví zatím neřešíme.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže