Ústí nad Labem - Derby vždy přinášejí nevšední zážitky. Mladší dorostenci nejprve odehráli zápas proti Litoměřicím. V sobotu do Ústí přijel celek Děčína. Jednalo se o souboj, který hodně napověděl. Lvíčata vyhrála na nájezdy a získala dva body. Na faktu, že Ústí vede právě nad Děčínem o devět bodů, mají velkou zásluhu také diváci, kteří na zápas do Zlatopramen Areny dorazili.

Na dlouho očekávaný zápas si našlo cestu (na poměry mládežnických utkání) mnoho diváků, kteří se pochopitelně rozdělili podle toho, kdo komu fandí. Tribuna „B3“ patřila hostům. Vedlejší „B4“ byla stanovištěm domácích příznivců. Již při nástupu na led bylo jasné, že tento zápas bude mít parádní kulisu. Ústecká část publika byla vybavena bubnem, Děčínští se vyzbrojili plastovými trubkami.

Od úvodního buly se bojovalo jak na ledě, tak i v hledišti. Chvilku byla hlasitější jedna tribuna, poté ta druhá. Pokud fandili souběžně, měla na vrch domácí část diváků, protože jich bylo více i početně. Příznivci domácích se třikrát v utkání radovali z vedení svých favoritů. Skupina hostujících fandů si vždy musela počkat na konečné fáze třetin, protože právě tehdy dokázali jejich oblíbenci vyrovnat skóre.

Po základní hrací době platil nerozhodný stav 3:3. Neprodlužovalo se, ale rovnou se rozhodovalo v nájezdové loterii. Ve druhé sérii uspěl hostující Techl i domácí Tůma. Rozhodlo až páté duo nájezdníků. Jako první jelo Ústí. Za potlesku ústeckých a pískotu děčínských příznivců se rozjel Zdvořáček. Tohoto praváka vybral kouč Čaloun jako tajnou zbraň. K nevoli hostujících fanoušků svůj pokus proměnil. Robin Zvědělík věděl, že zodpovědnost je na něm. Gesty rukama si vyžádal potlesk domácích diváků. Za velkého rachotu se na svůj pokus rozjel Techl, který už jednou uspěl. Tentokrát ale děčínský střelec svůj pokus nasměroval mimo branku, a tak mohla propuknout nefalšovaná radost. Lvíčata se rozloučila s příznivci a zmizela v útrobách zimního stadionu.

„Chtěl bych poděkovat všem fanouškům, kteří na tento zápas přišli. Vytvořili báječnou atmosféru, kterou jsem na utkáních mládeže dlouho nezažil. Byli opravdu výborní, klukům hodně pomohli. Všechny fandy bych chtěl požádat, aby přišli i na další domácí zápas,“ hledal slova chvály a motivace trenér Lvíčat Jan Čaloun.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže