... opět se trenérům odkryly nedostatky ve hře Lvíčat, jak prozradil v pozápasovém rozhovoru hlavní kouč Jan Čaloun. Celý zápas Ústí proti Tachovu-Mariánským Lázním ovlivnila druhá třetina, kterou žlutomdří vyhráli 6:2. Nejproduktivnější byla první formace.

3. 2. 2013, 15:00 hod.

HC Slovan Ústí nad Labem – HC Tachov–Mariánské lázně 12:3 (3:1, 6:2, 3:0)

Branky a nahrávky: 7. Amirov (Rubeš,Tůma), 15. Drha (Vaněk), 16. Rubeš, 21. Amirov (Rubeš, Tůma), 23. Magasanik (Ozom), 29. Tůma (Rubeš, Amirov), 34. Zdvořáček (Magasanik, Drha), 37. Magasanik (Ozom), 39. Vaněk (Zdvořáček, Drha), 42. Drha (Zdvořáček), 43. Magasanik (Ozom), 46. Ozom (Magasanik, Bejček) – 5. Studnička (Poncar), 23. Jirků, 29. Bartoš (Hřebík). Rozhodčí: Místecký – Janíček, Fiala. Vyloučení: 2:5. Využití: 3:0. Diváci: 137. Střely na branku: 78:23. Průběh utkání: 0:1, 5:1, 5:2, 8:2, 8:3, 12:3.

HC Slovan Ústečtí Lvi: Zvědělík – Spálenka, Buchtela, Loukota, Kába, Holý, Vytejček, Janíček, Drha, Bejček, Leitner, Amirov, Rubeš, Tůma, Zdvořáček, Magasaník, Ozom, Vaněk.

HC Tachov – Mariánské Lázně: Procházka – Hřebík, Fidler, Kovka, Dušek, Poncar, Roth, Pekeň, Pěnkava, Bartoš, Studnička, Dulovec, Jirků.

Komentář k zápasu

První branka na sebe nenechala dlouho čekat, hostující Studnička otevřel skóre. Lvíčata odpověděla v 7. minutě, prosadil se Amirov. Hrálo se velmi rychle, oba týmy měly šance na skórování, ale brankáři byli lepší než útočníci. To platilo do 15. minuty, kdy se prosadil Drha. Třetí branku do sítě Tachova zajistil Rubeš. První třetina skončila stavem 3:1.

Krátce po začátku druhé třetiny se prosadil Amirov, který trefil mezírku mezi betony gólmana Procházky. Ve 23. minutě rozebrala Lvíčata obranu, prázdná branka čekala na Magasanika. Z následného protiútoku snížil Jirků na 2:5 Šestou branku Lvíčat přidal po krásné kombinaci Tůma. Zdvořáček sebral puk za brankou, vyjel si do předbrankového prostoru a zvýšil náskok domácích na 7:2. Osmou branku Ústí vstřelil po parádní kombinaci Magasanik. Ve 39. minutě se žlutomodří radovali znovu, tentokrát zvedl ruce nad hlavu Vaněk. Za stavu 9:3 skončila druhá třetina

Poslední třetina se v klidu dohrála. Domácí se nikam nehnali, čekali na chyby soupeře. Ty přišly, a tak se postupně trefili Drha, Magasanik a Ozom. V přátelském zápase vyhrálo domácí Ústí 12:3.


Ohlasy Jana Čalouna

Prvních pár minut jsme měli problémy s pohybem. Hráči skoro dva týdny jen trénovali, takže jim chvilku trvalo, než se dostali do tempa. Inkasovali jsme tři branky, druhá a třetí vznikly po individuálních chybách. To si prostě nemůžeme dovolit. Upozorňujeme na to hráče pořád, aby zodpovědně bránili. V útočné činnosti problém nemáme, měli jsme snad 70 střel. Umíme za zápas dát osm, deset branek, ale ta defenziva, to je problém. Jsem moc rád, že se tento zápas konal, zároveň děkuji soupeři, že přijel. Je pro nás důležité, že jsme odehráli zápas. Hráči se zase dostali do zápasového rytmu, my jsme zjistili, co je potřeba ještě dopilovat. Čeká nás deset nesmírně důležitých zápasů, nesmíme nic podcenit.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže