Ústí nad Labem – Josef Matis, Petr Benátský, Luboš Rezek, Filip Červený a Adam Simandl. Co mají společného? Vzali si dresy a šály Slovanu a vyrazili na zápas juniorů proti Mladé Boleslavi. Neměli k dispozici buben, ale i přes to jejich skandování a tleskání se neslo Zlatopramen Arenou. Poprvé se sešli v této sestavě a hned jim patří unikum.

Premiérově v letošní sezóně se podpory ze strany fanoušků dočkali junioři. Sice se nejednalo o početnou skupinu žlutomodrých příznivců, ale Lvíčata podpořit dokázala solidně. Celá pětice v rozhovoru mluvila jako jeden muž. „Vzhledem k tomu, že vysvědčení bylo včera, dnes jsme do školy nešli. Měli jsme čas, tak jsme se rozhodli, že podpoříme juniorský tým v zápase s Mladou Boleslaví. Ve fanklubu jsme o tom mluvili delší dobu, bohužel vždy z návštěvy juniorky sešlo. Na toto utkání jsme dorazili alespoň my,“ shodli se hned na úvod.

Jako první na ledovou plochu vyjeli hosté a ozval se hlasitý pískot. Hrdému nástupu Lvíčat sekundoval aplaus a skandování „Slovan, Slovan“. Ústecké hokejisty to pobavilo, na jejich tvářích se objevil úsměv, někteří se dokonce smáli. Tou dobou ovšem domácí borci nevěděli, jak hodně jim právě fanoušci pomohou.

Během celého zápasu podporovali hokejisty chorály, které známe ze zápasů hlavního týmu. Po každém dobrém zákroku se halou neslo jméno ústeckého gólmana Davida Nováka, který se výrazně podepsal pod zisk tří bodů. Maskovaný mladík vždy svým gestem poděkoval za podporu. Vyvolávání svého jména se dočkal i Jiří Ságer, který byl takto odměněn za to, že vyhrál pěstní souboj nad Kurkou. Zejména pískot při přesilových hrách hostů musel být vskutku rušivým elementem, vždyť Boleslav nevyužila žádnou z osmi přesilovek.

Po závěrečném hvizdu si hokejisté obou týmů podali ruce. Hosté se odebrali do kabiny, domácí na ledě ještě zůstali. Přesunuli se na úroveň kruhů u tribuny, kde sídlila právě ona skupinka fanoušků. Žlutomodří hrdinové se chytli za ruce a hromadně poděkovali za podporu. Pětice fandů jim to oplatila potleskem. Toto se vidí málokdy, protože mladí hokejisté nemají ve zvyku děkovat fanouškům, kteří je hlasitě nepodporují. Fanoušci dobře fandili, hráči vyhráli. Tento moment si budou všichni účastníci dlouho pamatovat. Pro obě strany skončilo páteční odpoledne happy endem.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže