Ústí nad Labem - Po dvou zápasech v dresu Pardubic proti Liberci (1:3 z pohledu Pardubic) a Chomutovu (3:4 z pohledu Pardubic) si Vladislav Koutský "odskočil" do nedalekého Hradce Králové, kde za Ústecké Lvy nastoupil nastoupil proti tamním Královským lvům (4:1 z pohledu Ústí nad Labem). V sobotu mají ústečtí hokejisté na programu střetnutí se druhou Olomoucí, ve středu poté poměří síly s vedoucím týmem tabulky, Mladou Boleslaví.

Po více než měsíci hájil opět ústeckou svatyni Vladislav Koutský, který stanul naposledy mezi tyčemi v dresu Slovanu 19. prosince 2012 v Mladé Boleslavi, i když pouze po dobu dvanácti minut (celé utkání naposledy shodou okolností proti Hradci Králové; 12. prosince 2012). „Zápas nebyl pro mě jednoduchý, dlouho jsem za Ústí nad Labem nechytal. Návrat do brankoviště byl dobrý, protože jsme vyhráli. Hradec Králové nehrál špatně, hodně nás tlačil. My vytěžili z minima maximum, čtyři branky na vítězství stačily. Spokojení jsme především se ziskem tří bodů,“ vrátil se k souboji Královských lvů s Ústeckými Lvy gólman Koutský, jenž si na svoje konto připsal 40 zákroků.

Svěřence Jaromíra Šindela, Jiřího Mičky a Tomáše Mareše čeká v sobotu duel s nevyzpytatelnou Olomoucí. V případě vítězství žlutomodrých v řádné hrací době se hokejisté z krajské metropole Ústeckého kraje přiblíží v tabulce I. hokejové ligy ČR Olomouci, a to na rozdíl dvou bodů. „Čeká nás těžké utkání a velká zima. V Olomouci je totiž podle mého názoru největší chladno ze všech zimních stadionů v naší zemi. Budeme se snažit urvat nějaké body, uspět můžeme s dobrou obranou. Musíme vyčkat na chyby soupeře a potrestat je jako v Hradci Králové. Dostat se v tabulce na druhé místo by pro nás bylo samozřejmě lepší. Pokud bychom se za současného stavu probojovali do semifinále play-off a postupovali by favorité, nezačínali bychom v domácím prostředí. Uvidíme ale, co bude v play-off nakonec výhodou,“ nechala se slyšet severočeská dvaasedmdesátka.

Ve středu 30. ledna 2013 vyzvou Lvi ve Zlatopramen Areně lídra soutěže, Mladou Boleslav. „S Mladou Boleslaví musíme hrát koncentrovaně od první do šedesáté minuty, nesmíme se dívat na to, že jsme s Bruslařským klubem letos třikrát prohráli. Každý musí makat a podat stoprocentní výkon,“ je si vědom sedmadvacetiletý maskovaný muž, jenž v minulém týdnu stihl odchytat dva zápasy za extraligový klub HC ČSOB Pojišťovna Pardubice.

V týmu, který obhajuje extraligový titul, se Koutský objevil téměř po roce. Zatímco v loňské základní části se Východočeši pohybovali v horní polovině tabulky, v aktuální sezóně bojují minimálně o postup do předkola play-off. K tomu by měl přispět i uznávaný český trenér Miloš Říha, jenž v minulých letech působil na lavičce celku SKA Petrohrad (KHL). „Pardubice měly zraněné gólmany, proto jsem nastoupil. Myslím si, že jsem žádnou ostudu neudělal a zachytal jsem dobře, přestože jsme prohráli. V Pardubicích je cílem postoupit alespoň do předkola play-off, ne-li do play-off. Pod Milošem Říhou šance rozhodně je, tým dostal nový impuls. Mezi trenéry i v hokeji celkově je to velká persona, hokejová osobnost. Jde z něj neuvěřitelný respekt,“ pokračoval odchovanec pardubického hokeje, který se také zmínil o rozdílech mezi Tipsport extraligou a českou druhou nejvyšší hokejovou ligou.

„Největší rozdíl je znát v kvalitě hráčů, odlišný se mi zdál také přístup hokejistů k zápasům i tréninkům. Jestli se v Pardubicích ještě v tomto ročníku objevím, netuším. Možná v případě, že by se opět někdo zranil,“ uzavřel Koutský.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže