Ú s t í n/L. - Sezónu začal ve starším dorostu, kde patřil mezi nejlepší útočníky. Jeho výkonů si všimli i trenéři juniorského týmu, a tak se Roman Navarra přesunul o kategorii víš než podle svého věku patří.

Navarra ve starším dorostu

  • Zápasy: 24
  • Asistence: 17
  • Góly: 28
  • Body: 45

Jaké jsou rozdíly mezi ligou staršího dorostu a juniorskou extraligou?

Extraliga juniorů je určitě mnohem kvalitnější soutěž. Hokej je zde rychlejší, tvrdší a hráči jsou technicky a silově vyspělejší. Rozdíl je i z důvodu většího věkového rozdílu.

Navarra v juniorce

  • Zápasy: 5
  • Asistence: 3
  • Góly: 2
  • Body: 5

Která soutěž ti víc vyhovuje a proč?

Ve starším dorostu jsem byl častěji na puku a mohl jsem si dovolit i to, co by mi v juniorce jen stěží prošlo. Na druhou stranu jsem velmi rád za šanci hrát ELJ. Je to pro mě velká výzva a motivace. Získané zkušenosti se mi budou hodit do dalších zápasů.

Za juniory jsi nastoupil v derby s Chomutovem, kde jsi vstřelil dvě branky. Jsi spokojen?

Góly mě určitě těší asi jako každého hráče, ale celkově moc spokojený nejsem. Sice jsem vstřelil svoji první branku v ELJ, ale hokej je kolektivní hra a tak bych byl radši, kdybychom získali body za výhru.

Nastupuješ v přesilovkách i oslabeních. Jsi rád, že hraješ takto důležité momenty zápasů?

V juniorce jsem teprve krátce, a proto jsem rád za důvěru trenérů a každý čas na ledě.

Jaký osud potká Romana Navarru, to nám pověděl Miroslav Mach, kouč staršího dorostu. „Za nás už nenastoupí, bude hrát jen za juniory. Opačným směrem putoval Milan Janák,“ dodal. K situaci se vyjádřil i trenér juniorů Milan Skrbek. „Roman Navarra je urostlý forvard. Jsem rád, že jeho služby můžeme využívat,“ poznamenal na adresu hráče, který si přezdívá „Číča“.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže