Ú s t í n/L. - Vypadalo to na pohodovou záležitost, nakonec však Ústečtí Lvi udolali Třebíč až po prodloužení. Slovan ztratil v závěru třetí třetiny nadějné vedení o dvě branky, nakonec tak musel přinést rozhodnutí v overtimu přesnou střelou obránce Pavlík. „Bohužel se nám to stává často,“ lituje ztraceného vedení útočník Lvů Tomáš Rod.

Po dvou porážkách s Kadaní a Jihlavou chtěli tentokrát už Ústečtí Lvi bodovat naplno. A svůj plán plnili na maximum, už to vypadalo, že dojdou ke klidnému vítězství nad hokejisty Třebíče. Jenže dva gólové zásahy soupeře z posledních čtyř minut udělali původnímu scénáři přítrž.

„Když vedeme 3:1, měli bychom takový stav už samozřejmě udržet. Tohle nás ale bohužel provází celou sezónu a stalo se nám to i v posledních třech zápasech. Pokaždé jsme je měli dobře rozehrané, ale nakonec jsme je ztratili. Tentokrát jsme alespoň dobře sehráli přesilovku v prodloužení, která přinesla rozhodnutí,“ líčí útočník Tomáš Rod.

V první minutě nastaveného času napřáhl z mezikruží obránce Pavlík a zařídil tak alespoň import dvou bodů na konto ústeckého Slovanu. „Bylo důležité, že jsme získali přesilovku ještě v závěru třetí třetiny. Prodloužení jsme tak začali s výhodou čtyř hráčů proti třem, což je výhodnější než pět na čtyři,“ vysvětluje Rod.

K takovému dramatu ve Zlatopramen Areně v sobotním večeru ale přitom vůbec dojít nemuselo. „Ještě do poloviny třetí třetiny jsme hráli dobře. Poté nás Třebíč znervóznila jejím gólem z trestného střílení. Pak jsme začali hrát jinak, nedrželi jsme si své pozice a soupeř dokázal vyrovnat,“ mrzí Roda.

Ústí tak naplno nebodovalo už potřetí v řadě. „Předtím jsme sice sedm zápasů v řadě vyhráli, nyní ale dva poslední prohráli. Proto bylo důležité, abychom s Třebíčí neztratili. To se bohužel nepovedlo, alespoň jsme získali dva body,“ komentuje čtyřiadvacetiletý forvard.

Nyní čeká Slovan náročný trojboj. Nastoupí proti Hradci, Olomouci a Mladé Boleslavi, dvě utkání z toho sehraje na cizím ledě. „Následující zápasy budou hodně důležité. Jedná se o těžké soupeře, snad se na ně dobře připravíme,“ věří Rod.

A dodává: „Musíme sice koukat především na sebe, ale bude hodně záležet, jaký zápas sehrajeme v Olomouci. V případě výhry se na ní dotáhneme, pokud neuspějeme, bude Mora mít už velký bodový náskok na druhém místě.“

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže