Chomutov - Pikantní souboj dvou hokejistů se zkušenostmi z ústeckého Slovanu přichystalo 41. Kolo Tipsport extraligy. V Chomutově v dresu domácích Pirátů nastoupila ústecká ikona posledních sezón Martin Šagát proti letošní brankářské jedničce Lvů Vladislavu Koutskému, který v těchto dnech působí v Pardubicích.

Vladislav Koutský je sice brankářem Pardubic, už druhou sezónou ale nastupuje v Ústí. A právě Východočeši si nyní sedmadvacetiletého gólmana vytáhli zpět formou střídavých startů. Koutský se tak podruhé v řadě postavil do branky týmu HC ČSOB Pojišťovna, aby čelil útočným akcím domácích chomutovských Pirátů.

„V Pardubicích jsem veden jako gólmanská trojka, proto si mě při zranění Dušana Salfického vytáhly,“ vysvětluje Koutský. Někdejší gólman Vrchlabí či Hradce Králové dostává v posledních zápasech přednost před Martinem Růžičkou, který v letošní sezóně neoplývá příliš výraznou formou.

Koutský se poprvé v dresu Pardubic představil v úterý v domácím utkání s Bílými Tygry z Liberce (1:3), podruhé chytal o tři dny později na ledě Chomutova (3:4). „Oba zápasy mi celkem vyhovovaly. Cítil jsem se v nich dobře. Přestože jsme obě utkání bohužel prohráli, myslím si, že jsme je špatně neodehráli,“ tvrdí.

V extralize se představil po téměř roce a půl, naposledy v pardubické organizaci působil v úvodu sezóny 2011-2012. „Přechod zpět do extraligy byl sice trochu složitý, ale chytalo se mi dobře. V nejvyšší soutěži se přece jen hraje trochu jiný hokej,“ komentuje. „Hráči jsou tam šikovnější než v první lize. V tom je největší rozdíl. Gólman je rovněž ve větším zápřahu, kolem branky létá více puků,“ dodává.

Přestože Koutský proti Liberci i Chomutovu podal kvalitní výkon, v obou střetnutích jeho tým svým soupeřům podlehl. „Málo jsme se tlačili do branky a vytvořili si méně šancí. Oproti zápasu s Libercem jsme v Chomutově měli větší naději na úspěch. I vinou smolného ofsajdu, po kterém nám sudí neuznali vyrovnávací gól na 2:2, jsme v Chomutově prohráli. Zápas to trochu mohlo ovlivnit. Každopádně je škoda, že jsme alespoň jedno z těchto utkání nevyhráli,“ říká brankář. Na vítězném gólu Chomutova se navíc výrazně gólovou asistencí podílel právě Martin Šagát, který tak přispěl k porážce týmu svého bývalého ústeckého spoluhráče.

Koutský absolvoval dva zápasy proti celkům, kterým reálně hrozí účast v baráži. V případě ústeckého postupu do prolínací soutěže z první ligy, by tak proti Chomutovu či Liberci s Ústeckými Lvy mohl znovu nastoupit. „Myslím si, že v případné baráži by se s nimi dalo hrát. Řekl bych, že by se Ústí s oběma celky mohlo měřit a sehrát vyrovnané zápasy,“ myslí si.

Každopádně do té doby čeká Ústí i jeho soupeře ještě play-off. A rovněž ústecký tým sobotní klání s Třebíčí. V utkání proti hokejistům z Vysočiny se tak pravděpodobně postaví do branky jeden z dvojice Michael Petrásek – Zdeněk Orct.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže