Šumperk - Pikantní utkání má za sebou Václav Meidl. Forvard Severočechů si v duelu se Šumperkem, který Slovan ovládl poměrem 4:3, zahrál proti svému o dva roky mladšímu bratrovi, Radkovi. Během dosavadních patnácti zápasů v letošním ročníku nastřádal Václav Meidl za Ústí nad Labem šest kanadských bodů, a to za dvě trefy a čtyři asistence.

Ústečtí hokejisté nalezli poprvé v tomto ročníku recept na Šumperk, který přemohli poměrem 4:3. „První část byla z naší strany dobře odehraná, hodně jsme bruslili, napadali. Ve druhé třetině jsme se dopustili zbytečných faulů a hráli často ve čtyřech. Posledních dvacet minut hrály oba týmy opatrně, dokázali jsme vstřelit vítězný gól a být šťastnější. Rozhodla branka, kdy se Jaroslav Roubík uvolnil a krásně zakončil. Poté jsme dobře bránili a zápas už si pohlídali,“ zhodnotil střetnutí Draků a Lvů Václav Meidl, jenž nastoupil v dresu Slovanu proti svému mladšímu bratrovi Radkovi, hájícího barvy Šumperka.

„Hráli jsme proti sobě už několikrát, nějak jsme to neprožívali. Napsali jsme si, zavolali a jako vždy se tomu zasmáli. Je to v současnosti spíše zpestření pro rodinu než pro nás dva,“ komentoval neobvyklou situaci šestadvacetiletý útočník Ústí nad Labem.

Poměr vyloučených v utkání byl 3:8, podle dvojice hlavních rozhodčích Antonína Jeřábka mladšího a Antonína Jeřábka staršího byli více nedisciplinovaní hosté. „Šumperk vyrovnal na 3:3 díky tomu, že jsme byli často na trestné lavici. Některé zákroky podle mého názoru nebyly proti pravidlům, byly minimálně sporné. Rozhodčí to bohužel odpískal, ale my jsme rádi za výhru,“ nechal se slyšet odchovanec prostějovského hokeje.

Ústečtí Lvi zvítězili pošesté v řadě, nemalou zásluhu na tom má i mladý brankář Michael Petrásek. „Výborně chytá Michael Petrásek, ve spoustě utkání nás podržel. My se mu to snažíme oplatit. Nálada v týmu je dobrá, vyhráváme a je pohoda. Byli bychom rádi, kdybychom to udrželi, co nejdéle,“ uzavřel Václav Meidl.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže