Ú s t í n/L. - Nedávno byli v herní krizi a poztráceli několik bodů. Nyní jsou však už hokejisté Ústeckých Lvů zpátky ve formě a vítězí. Naposledy přehráli v severočeském derby Litoměřice (4:0) a po zaváhání Olomouce s Mladou Boleslaví snížili bodové manko na vedoucí duo prvoligové soutěže.

Na vítězství Slovanu v regionálním klání s Litoměřicemi se podílel i obránce Lvů Filip Pavlík. I díky jeho stabilnímu výkonu v obraně ústecký tým při výhře o čtyři branky ani jednou v utkání neinkasoval. „Je důležité, že jsme vyhráli. Sice jsme v utkání udělali několik chyb, ale prosadili jsme se v koncovce a zaslouženě zápas ovládli. Z naší strany to byl kvalitní zápas,“ ohlíží se za derby Pavlík.

Ústí nakonec vyhrálo zápas přesvědčivým gólovým rozdílem. Ještě v úvodu třetí třetiny, kdy domácí vedli o jediný gól, tomu však mnoho nenasvědčovalo. „Litoměřice hrály dobře, rozhodně to není snadný soupeř. Bruslily, bojovaly, dostávaly nás při našich rozehrávkách pod tlak. Ale vypořádali jsme se s tím a ve třetí třetině jsme odskočili na rozhodující gólový náskok,“ poukazuje dvacetiletý zadák na dvě slepené trefy Čermáka s Handlovským v rozmezí 42. a 44. minuty.

Ústečtí se mohli v prestižním střetnutí opřít o výkon brankáře Petráska, který vychytal druhý shut-out v probíhajícím ročníku. „Je dobré, že se můžeme spolehnout na gólmana. Petrásek chytá výborně. Doufáme, že budeme nadále vyhrávat. Je jasné, že chceme sbírat body a jít v tabulce nahoru,“ předesílá odchovanec třineckých Ocelářů.

Už v pondělí čeká žlutomodré další prvoligový šlágr. Tentokrát nastoupí do zápasu proti Berounu. „S ním to určitě nebude snadné. Ale pokud budeme pokračovat podobným výkonem jako proti Litoměřicím, měli bychom uspět,“ věří Pavlík.

Ten ještě v minulé sezóně nastupoval v extralize za Třinec, letos odehrál několik zápasů i za Lev Praha v KHL. „Snažím se hrát, co mám určené. Dodržovat pokyny a zlepšovat svou hru,“ uzavírá obránce.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže