Ústí nad Labem - Obránce Milan Vobořil se po měsíčním hostování v mužstvu Královští lvi Hradec Králové vrátil zpět do kabiny Ústeckých Lvů. Podle jeho slov se zpět do Ústí nad Labem těšil. V obranné dvojici nastoupil společně s Kamilem Černým, oba hráči ale hráli pouze do 40. minuty. Ve třiadvaceti střetnutích v letošní sezóně bodoval Vobořil za Slovan třikrát (1+2), v celku Královských lvů poté za devět zápasů jednou (0+1).

Ústečtí Lvi zdolali před zraky 3 120 diváků v sobotním duelu Litoměřice. „Zápas byl ze začátku vyrovnaný, měli jsme hodně vyloučených hráčů. Vítězství bylo upracované, projevilo se, že to bylo derby. Tři body jsme získali, jsme spokojení. Utkání rozhodlo to, že Litoměřice neproměnily dvakrát přesilovou hru pět na tři,“ konstatoval bezprostředně po skončení klání navrátilec do sestavy Milan Vobořil, jenž v obranném páru nastoupil s Kamilem Černým.

„S Kamilem jsme si navzájem vyhověli, věřím, že to bude jen lepší. Jestli spolu budeme hrát i nadále, nevím. Do Ústí nad Labem jsem se těšil. Návrat byl dobrý, jen se naše pětka nedostávala v zápase s Litoměřicemi moc dopředu. Hráli jsme hodně v obranném pásmu, bylo to poznamenané častými oslabeními,“ dodal obránce Ústeckých Lvů, který se den před zápasem, tj. 4. 1. 2013, hlásil na dopoledním tréninku Slovanu po návratu z měsíčního hostování v mužstvu Královští lvi Hradec Králové.

„V Hradci Králové jsem dostával na ledě hodně prostoru, ale z tohoto důvodu jsem tam šel. Hráli jsme pravidelně na šest beků, protože bylo hodně hráčů zraněných. Zahráli jsme si všichni dost,“ zavzpomínala na působení na východě Čech severočeská devětapadesátka.

Vobořil během devíti zápasů v týmu Královských lvů nastřádal jednu asistenci, na své konto přidal čtyři trestné minuty a v hodnocení pozitivní a negativní účasti na ledě měl bilanci -1. „Moc se nám nedařilo, všichni tam od sezóny očekávají více, a proto proběhla i změna na trenérském postu. Žádná velká pohoda nebo spokojenost v Hradci Králové nepanuje,“ pokračoval odchovanec Hvězdy Praha.

Ve čtvrtek 3. 1. 2013 byl pětatřicetiletý zadák u bláznivého zápasu, když v Písku zvítězili Královéhradečtí v poměru 7:8. „Něco podobného jsem ve své kariéře ještě nezažil. Bylo to ale velmi zajímavé, diváci se museli bavit,“ komentoval patnáctigólovou podívanou.

Ústecké Lvy čeká nyní souboj s Berounem, jedná se o dohrávku 35. kola I. hokejové ligy ČR. V případě vítězství se Slovan přiblíží v tabulce I. hokejové ligy ČR Olomouci na rozdíl tří bodů, na lídra Mladou Boleslav by scházelo žlutomodrým bodů osm. „Momentálně jsme třetí, ještě není konec základní části. Uvidíme, jak to vše nakonec dopadne, ale my uděláme maximum proto, abychom do play-off šli z nejlepší možné pozice,“ sdělil někdejší hráč Plzně či Litvínova.

V pondělní dohrávce za Lvy Vobořil nastoupit nemůže, neboť v letošním 35. kole již hájil barvy Hradce Králové v Mladé Boleslavi (1:5 z pohledu Hradce Králové; 27. 12. 2012). Ústecký dres tak bude moct obléct nejdříve ve středečním souboji se Salithem Šumperk. „Šumperk hodně napadá, nenechává nám příliš času na rozehrávku. Nebude to jednoduché utkání, je tam vždy bouřlivá atmosféra,“ předpovídá Vobořil.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže