Ústí nad Labem - Michael Petrásek je dosud jediný ústecký brankář, který si v probíhající sezóně dokázal připsat do svých statistik shut-out. To se jednadvacetiletému talentovi poštěstilo v duelu s Pískem. Po čistém kontě dostal Petrásek mezi tyčemi příležitost znovu. Vychytaná nula to sice nebyla, ale i díky jeho výkonu bral Slovan z posledního střetnutí tři body.

Podruhé v sezóně 2012/2013 stanul mezi tyčemi proti Havlíčkovu Brodu Michael Petrásek. V minulém vzájemném utkání v Kotlině zvítězili Lvi s tehdy dvacetiletým gólmanem v brankovišti 4:3 na samostatné nájezdy. „Byl to pro mě těžší zápas než s Pískem. Havlíčkův Brod hraje ofenzivní hokej a je silnější v útoku než v obraně, má šikovné útočníky. Od druhé třetiny jsme začali hrát to, co jsme chtěli. Stříleli jsme, tlačili jsme se více do branky a vstřelili jsme i nějaké góly. Nevyužili jsme sice dlouhé přesilovky pět na tři, ale napadalo nám tam něco jiného. Zlomový moment utkání byla branka na 3:2. O tom, že dostanu důvěru, jsem se dozvěděl den před zápasem,“ zavzpomínal na svůj druhý skalp Rebelů Petrásek, jenž za šest letošních zápasů v mužstvu Lvů má na kontě pět výher.

„Když chytám, kluci pravděpodobně více brání, a proto mám za pět celých odchytaných zápasů pět vítězství. Rád bych letos odchytal za A-tým co nejvíce utkání. Doufám, že budeme vyhrávat i nadále a občas se do branky dostanu,“ dodal mladý talent.

„Příchod nového roku jsem oslavil doma se šampaňským a rachejtlemi. Ne ale ve velkém stylu, protože jsme už na Nový rok měli trénink, neboť nás čeká ve čtvrtek utkání v Mostě. Jestli budu chytat, zatím nevím. Pokud chceme pomýšlet v derby na body, musíme mít dobrý pohyb, tah do brány a hodně střílet,“ předesílá před 37. kolem I. hokejové ligy ČR ústecká osmačtyřicítka, která se v šestnácti letošních zápasech objevila i v NOEN extralize juniorů.

„Hrát případnou baráž o udržení v extralize bych nemohl, protože v týmu působí hodně hokejistů ročníku 1991. Všichni tito hráči hrají na výjimku, na mě tak v soupisce nezbývá místo. Čas od času ale juniorům vypomohu, hrát ale musí především hráči narození v roce 1992, aby měli starty v případné baráži. Nikdo smířený s baráží není, ale musí se počítat i s touto variantou. Kdyby tito hráči neměli odehrané zápasy, nemohli by baráž hrát,“ komentoval Petrásek.

„Do nového roku si přeji, aby všichni mí blízcí byli zdraví a měli se dobře, v hokejovém životě pak, aby se nám dařilo a abych se mezi tyče někdy podíval,“ uzavřel hájce severočeské svatyně.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže