Ú s t í n/L. - Na sobotním vítězství Ústeckých Lvů nad Havlíčkovým Brodem (4:2) se podílel i jeho bývalý hráč Václav Meidl. Ten se zabydlel v sestavě Slovanu a i díky jeho výkonu tak soupeř z Vysočiny odjel ze severu Čech bez bodu. „Nastoupit ale proti bývalým spoluhráčům bylo trochu zvláštní,“ uznal nyní už ústecký útočník.

Havlíčkův Brod, který má s Ústím dlouhodobě bídnou bilanci, se snažil ve Zlatopramen Areně v sobotním podvečeru o překvapení. Což se mu v úvodu utkání dařilo, od druhé třetiny ovšem převzali otěže zápasu domácí hokejisté, kteří otočili nepříznivý vývoj utkání a zaslouženě svého soka porazili. „Postupem času jsme zabrali a soupeře přehráli,“ tvrdí Václav Meidl.

Havlíčkův Brod jste nakonec porazili, v první třetině vám ale soupeř nadělal mnoho starostí…
Připsali jsme si nakonec důležité tři body. První třetina z naší strany nebyla skutečně příliš dobrá. Možná se na nás podepsalo, že jsme nehráli v týdnu s Berounem, protože se zápas odložil. Poté jsme ale zabrali a soupeře přehráli. Takže mohu říct, že jsme zaslouženě vyhráli.

V průběhu utkání jste Havlíčkův Brod místy přehrávali a k tomu zaznamenali několik skutečně pohledných gólových kombinací. V koncovce se vám tentokrát dařilo…
V první třetině jsme nehráli s pukem, těžko se nám dostávalo k nim do pásma a netvořili jsme hru. Pak jsme ale rapidně změnili naší hru, což přineslo výsledky. A Tomáš Rod s Jakubem Mataiem a Lukášem Handlovským zahráli fantasticky a vstřelili pohledné góly. Škoda, že jsme v závěru nevyužili ještě dvojnásobnou přesilovku. I tak jsme ale s utkáním spokojeni.

Vy osobně jste v Brodě působil tři sezóny, ještě v letošním ročníku jste za Rebely odehrál 22 zápasů. A nyní jste nastoupil proti nim. Jaké to bylo?
V Brodě jsem hrál dlouho, měl jsem proto ze vzájemného zápasu smíšené pocity. Bylo to trochu zvláštní. S bývalými spoluhráči jsme se ale nijak nehecovali. Nehrotil jsem to.

Ústí na Havlíčkův Brod dlouhodobě umí. Vy máte zkušenosti z obou klubů. Čím to je?
Pokaždé s Brodem se nám v Ústí hrálo dobře, ale vždy jsme prohráli. Asi prokletí (smích). Nyní jsem na druhé straně a jsem za to rád. Brod hraje pokaždé útočně, snaží se hrát hokej, což vyhovuje ofenzivně laděným týmům jako je Ústí.

V příštím kole zajíždíte do Mostu. Co od severočeského derby očekáváte?
V Mostě musíme makat od začátku do konce a plnit pokyny trenérů. Jsme hokejovější, a pokud k zápasu přistoupíme zodpovědně, měli bychom zvítězit.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže