Ústí nad Labem - Obránci Zbyněk Sklenička a Kamil Černý nastoupí během tří dnů ke třem utkáním. Oba hráči oblékli v pátek 28. 12. 2012 dres Litvínova na ledě Pardubic, v sobotu reprezentovali Ústecké Lvy v bitvě proti Havlíčkovu Brodu a v neděli změří síly opět za Vervu v souboji s Libercem. Oba ústecké hráče v utkání HC Verva Litvínov - Bílí Tygři Liberec můžete sledovat živě na ČT Sport od 17:30 hod.

Zbyněk Sklenička nastřádal v týmu Litvínova za deset zápasů v letošní sezóně dva kanadské body za asistence, na kontě má čtyři trestné minuty (hodnocení +/-: -1).

Jednatřicetiletý univerzál odehrál i středeční utkání proti Kometě Brno, a tak během pěti dnů bude mít v nohou čtyři zápasy.

„V Pardubicích byl k vidění dobrý zápas. Nezvládli jsme první třetinu, kterou jsme prohráli 0:3. Tříbrankové manko se těžko proti takovému týmu obrací. Nedostali jsme se pořádně do tlaku a nebyli jsme nebezpeční. Pardubice zvítězily zcela zaslouženě,“ komentoval Zbyněk Sklenička poslední duel Litvínova, ve kterém Východočechům Verva podlehla 2:4.

„Velmi jsem uvítal, že jsem si opět mohl zahrát extraligu. Před rokem bych si to ani nepředstavil, že bych se zpět do nejvyšší soutěže mohl podívat. Nyní se snažím odvádět nejlepší možné výkony na postu obránce, a když můžu hrát v Litvínově, jsem nesmírně šťastný. Kamil Černý jede v neděli se mnou na utkání proti Liberci, takže porce zápasů během tří dnů má také dost,“ dodal litvínovský rodák a odchovanec.

Kamil Černý odehrál dosud v aktuálním ročníku za Litvínov šestnáct zápasů, ve kterých se mu podařilo stejně jako Zbyňku Skleničkovi získat dva kanadské body za asistence. Kamil Černý inkasoval dvanáct trestných minut
(hodnocení +/-: -6).

Odchovanec táborského hokeje také dostane v letošním kalendářním roce příležitost zahrát si ještě mistrovské utkání. Během tří dnů to bude pro sedmadvacetiletého beka třetí zápas.

„Stejně jako v sobotu se Slovanem proti Havlíčkovu Brodu jsme i v pátek s Litvínovem v Pardubicích zaspali první třetinu. Prohráli jsme ji 0:3, obdrželi jsme zbytečné góly po dorážkách. V extralize se třígólová ztráta špatně dohání. Od druhé části jsme podávali lepší výkon, vytvořili jsme si nějaké šance, ale na body to nestačilo,“ vrátil se pátečnímu duelu Kamil Černý, jenž zaznamenal asistenci na gól Martina Ručinského.

„Ocením, když se mi naskytne příležitost zahrát si extraligu. Záleží vždy na obou klubech, jak se domluví. Pokud zájem z Litvínova je a v Ústí nad Labem mě uvolní, pojedu si zahrát rád. Moje starty se vždy domlouvají zápas od zápasu a osobně to nijak neovlivním,“ sdělil zadák Slovanu.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže