Ústí nad Labem - Po jarním fantastickém postupu do NOEN extraligy juniorů se Lvíčata začala připravovat na sezónu mezi elitou. Po prvních dvou zápasech měli žlutomodří na svém kontě čtyři body a vypadalo to, že budou držet s ostatními krok. Poté ale přišla krize, devět prohraných zápasů v řadě. Do roku 2013 bude vstupovat tým vedený Milanem Skrbkem na posledním, tedy 17. místě extraligové tabulky.

Junioři mají aktuálně bilanci čtyři výhry a dvacet jedna proher. Mnoho zápasů, které Lvíčata prohrála, bylo herně vyrovnaných. Často se jedná o individuální chyby, které zapříčiní to, že se utkání nakloní na stranu soupeře. Jakoby se ústečtí hráči sami zalekli, že se soupeřem dokážou držet krok či ho přehrávat. Například ve 14. kole se ve Zlatopramen Areně představil Litvínov. Po brankách Bačáka, Faigla a dvou zásazích Vlacha vedlo Ústí 4:2. Žlutomodří místo toho, aby zápas v klidu dohráli, nechali Litvínov, aby si dělal, co chce. Výsledkem byly tři inkasované branky během čtyř minut (!) a hosté se dostali do vedení, které udrželi.

Poslední dva zápasy vypadaly velmi dobře. V domácím prostředí přehrálo Ústí Slavii 4:2, vítěznou branku si připsal kanonýr Martin Hanzl. Zápas ve Vítkovicích, které jsou první v tabulce, přinesl drama. Outsider držel s favoritem překvapivě krok. Čtyřiadvacet sekund před koncem třetí třetiny se prosadil Kubáč a poslal zápas do prodloužení, v něm rozhodli domácí o zisku druhého bodu.

Do konce dlouhodobé části zbývá ještě sedm duelů. Ústecké borce čeká Třinec, Liberec, Mladá Boleslav, Litvínov, Chomutov, Kladno a Plzeň. Junioři se s největší pravděpodobností nevyhnou skupině o účast v baráži. V této skupině se dvoukolově utkají týmy na 13. až 17. místě. Do této skupiny se přenášejí body z dlouhodobé části, proto je důležitý každý bod, který junioři vybojují.

Přejeme juniorskému týmu do nového roku mnoho štěstí, vstřelených gólů a získaných bodů.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže