Ústí nad Labem - K bitvě 36. kola I. hokejové ligy ČR zavítají do ústecké Zlatopramen Areny hokejisté Havlíčkova Brodu. Slovan si bude muset dát pozor na Lukáše Endála, kterému se střelecky proti Lvům daří. V předchozích dvou vzájemných zápasech nasázel do ústecké sítě čtyři branky. Střetnutí je na programu v sobotu 29. prosince 2012, úvodní vhazování provede hlavní rozhodčí v 17:30 hod. Rozloučí se Lvi s rokem 2012 před vlastními fanoušky vítězně?

Tváří v tvář: Ústečtí Lvi vs. Rebel Havlíčkův Brod

Údaje před
36. kolem

Porovnání
v 1. - 34. kole (HBR i 35. kolo)
19-5-1-9
celková bilance
15-3-3-14
3.
postavení v tabulce
7.
68
získané body
54
120:87
skóre
104:110
3,53
průměr vstřel. branek
2,97
1
utkání bez vstřelené branky
3
1
utkání se shut-outem
0
10:0 (IHC Písek)
nejvyšší výhra
10:4 (Medvědi Beroun 1933)
2:6 (BK Mladá Boleslav)
nejvyšší prohra
2:8 (SK Kadaň)
Jaroslav Roubík (20+25) -
- 45 b.
nejproduktivnější hráč
Ladislav Rytnauer (12+20) -
- 32 b.
Jaroslav Roubík;
Robin Kovář - oba po 20
nejlepší střelec
Ladislav Rytnauer - 12
Jaroslav Roubík - 25
nejvíce asistencí
Ladislav Rytnauer - 20
Jaroslav Roubík; +19
nejlepší v +/-
Milan Kostourek; +6
429 trestné minuty 777
Václav Meidl; 52 TM
nejtrestanější hráč
Marian Morava; 74 TM
Michael Petrásek - 93,39 %;
Zdeněk Orct - 91,01 %;
Vladislav Koutský - 89,51 %
úspěšnost brankářů Daniel Dolejš - 92,52 %;
Jaroslav Suchan - 89,63 %;
Stanislav Neruda - 0,00 %
Michael Petrásek - 1,70;
Zdeněk Orct - 2,36;
Vladislav Koutský - 2,95
průměr inkas. branek Daniel Dolejš - 2,52;
Jaroslav Suchan - 3,47;
Stanislav Neruda - 0,00
37 góly v přesilovkách 43
2 góly v oslabení 1
1 714 průměrná domácí návštěvnost 1 239

Rebelové pod lupou

Posledních pět zápasů Havlíčkova Brodu

  • HBR - Salith Šumperk 3:1
  • Benátky nad Jizerou - HBR 3:4
  • HBR - SK Kadaň 4:3 sn
  • Dukla Jihlava - HBR 3:2
  • HBR - SK Horácká Slavia Třebíč 4:3 pp

Hráči Havlíčkova Brodu jsou aktuálně ve formě, v posledních deseti zápasech osmkrát zvítězili a ztratili sedm bodů. Rebelové nestačili v této sérii jen na Stadion Litoměřice (1:2 sn) a Duklu Jihlava (2:3).

S pětačtyřiceti body okupují svěřenci Jiřího Recha a Milana Chalupy v tabulce I. hokejové ligy ČR sedmou pozici. Šesté Benátky nad Jizerou jsou v soutěži umístěny lépe pouze díky skóre.

Zbraně Havlíčkobrodských

HC Rebel Havlíčkův Brod

  • Rok založení: 1928
  • Klubové barvy: červená a bílá
  • Předseda klubu: Milan Nedvěd
  • Trenér: Jiří Rech
  • Asistent: Milan Chalupa

Daniel Dolejš je jedničkou Havlíčkova Brodu. Momentálně je ale osmnáctiletý brankář z důvodu poraněných vazů v koleni na marodce. Dolejš se zranil v zápase s Ústeckými Lvy
17. 11. 2012. Příležitost tak dostává o čtrnáct let starší Jaroslav Suchan, kterému kryje záda osmatřicetiletý Stanislav Neruda. Ostatní údaje a statistiky brankářů naleznete v přehledu (výše).

Produktivitu Rebelů ovládá dvaatřicetiletý Ladislav Rytnauer (34 zápasy; 12+20), šestý nejproduktivnější hráč soutěže. Druhé místo v kanadském bodování Havlíčkobrodských náleží Lukáši Endálovi (34 zápasy; 11+17) a na pomyslnou bednu by se ještě vměstnal Martin Ondráček (35 zápasů; 11+14).

Utkání bude zvláštní pro někdejší hráče Slovanu Miroslava Třetinu (17 zápasů; 2+6) a Tomáše Micku (4 zápasy; 1+2). Start posledně zmiňovaného je ohrožen, je pravděpodobné, že si bude muset plnit povinnosti ve Slavii Praha. V pátek hrají Pražané v Liberci, v neděli čeká doma sešívané derby se Spartou Praha.

Vzájemná střetnutí Slovanu a Rebelů v sezóně 2012/2013

Přehled sezóny 2012/2013
z pohledu Lvů

  • Počet odehraných zápasů: 2.
  • Bilance: 2-0-0-0.
  • Skóre: 9:6.
  • Střely na branku: 84:64.
  • Výsledky: 5:3, 3:4 sn.
  • Nejlepší hráči: D. Tůma (2+2) - Endál (4+0).
  • Diváci celkem: 3 095.

Poprvé v probíhající sezóně změřili Lvi síly s Havlíčkovým Brodem v utkání 10. kola I. hokejové ligy ČR ve Zlatopramen Areně. 2 039 na branku dlouho čekat nemuselo, ve třetí minutě skóroval David Tůma. Hosté dokázali bleskově odpovědět o minutu později, když se prosadil Lukáš Endál. Stejný hráč dokázal skóre otočit ve prospěch Rebelů trefou po první přestávce. Slovan zareagoval rychle, za dvě minuty mohl slavit vstřelení vyrovnávací branky David Ludvík. Ještě před druhou pauzou dokázal strhnout vedení zpět na stranu Ústí nad Labem Miloslav Čermák. V poslední dvacetiminutovce se nenechal opět zahanbit muž zápasu Lukáš Endál, jenž se branky dočkal i v této části hry. Vyrovnaný stav nezůstal na ukazateli skóre příliš dlouho, David Tůma druhým zásahem v utkání prostřelil Daniela Dolejše. Vítězství pečetil střelou do prázdné branky při havlíčkobrodské power-play Daniel Boháč.

Odveta hraná v Kotlině začala oproti minulému vzájemnému měření sil velmi opatrně. V první třetině se zasloužil o první gól opět havlíčkobrodský Lukáš Endál. Druhá část byla v režii Lvů, recept na Daniela Dolejše nalezli Kamil Černý a Petr Přeučil. Do třetího dějství nasadili domácí do brankoviště Jaroslava Suchana. Nový impuls se Rebelům vyplatil, Tomáš Protivný a Roman Vondráček vrátili Havlíčkovu Brodu těsné vedení. V 57. minutě si vynutil prodloužení Lukáš Poživil. Nastavený čas branku nepřinesl, a tak na řadu přišly samostatné nájezdy. Červenobílí nedokázali proměnit žádný, za hosty se trefil kapitán Jaroslav Roubík a Tomáš Sýkora. Vítězný gól byl připsán prvně jmenovanému.

Statistiky, reportáž a ohlasy trenérů ze vzájemných utkání letošní sezóny získáte při kliknutí na odkaz vzájemného duelu:

10. kolo: HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Rebel Havlíčkův Brod 5:3 (10. 10. 2012),
23. kolo: HC Slovan Ústečtí Lvi - BK Mladá Boleslav 3:4 sn (17. 11. 2012).

Očima Tomáše Mareše, Tomáše Roda, Ondřeje Smetany
a Tomáše Sýkory

Tomáš Mareš - trenér HC Slovan Ústečtí Lvi: „Do sobotního utkání jdeme s jediným cílem, a to získat tři body. Očekáváme vyrovnaný zápas, protože Havlíčkův Brod podává poslední měsíc výborné výkony. Doufám, že jsme se "nevystříleli" v posledním domácím utkání s Pískem. Hráči dostali čtyři dny volno, sešli jsme se ve středu 26. 12. 2012, kdy jsme trénovali třífázově, ve čtvrtek 27. 12. 2012 poté dvoufázově. Zaměřili jsme se hlavně na kondici, která by se měla projevit hlavně v těžkých zápasech play-off, dále na rovnovážné situace jeden na jednoho a dva na dva, které nám v posledních zápasech dělaly velké problémy. S přístupem hráčů jsme velmi spokojení, protože tréninky "bolely", ale všichni to přijali a odmakali na 100 %.“

Tomáš Rod - osmý nejproduktivnější hráč týmu (31 zápas; 6+10); HC Slovan Ústečtí Lvi: „Havlíčkův Brod se chytl a prezentuje se aktuálně dobrými výkony. Když budeme hrát jednoduše a využívat přesilové hry a hrát oslabení stejně jako v zápase proti Písku, mohli bychom pomýšlet na body.“ (celý rozhovor naleznete zde)

Ondřej Smetana - osmnáctý nejproduktivnější hráč týmu (19 zápasů; 1+4); HC Slovan Ústečtí Lvi: „Nevím zatím, s jakou taktikou do utkání půjdeme, to nechám na trenérech. Rádi bychom vyhráli a rok 2012 ukončili vítězně. Havlíčkův Brod přijede jistě vyhrát, bude hrát útočný hokej. Rebelové mají kvalitní tým, k vidění bude bojovný zápas. Věřím, že tři body urveme.“ (celý rozhovor naleznete zde)

Tomáš Sýkora - třináctý nejproduktivnější hráč týmu (25 zápasů; 3+9); HC Slovan Ústečtí Lvi: „Doufám, že předvedeme stejný výkon jako v posledním mistrovském utkání, kdy jsme hráli proti Písku. Pokud budou znovu hrát všechny čtyři pětky dobře, všichni budeme bruslit a hrát s pukem, budeme moci pomýšlet na vítězství. Myslím si, že poslední zápas jsme odehráli dobře, určitě se na to dalo dívat. Přál bych si, abychom na tento duel navázali a natahali lidi zpět na stadion.“ (celý rozhovor naleznete zde)

Poslední mistrovský souboj z pohledu obou celků

  • HC Slovan Ústečtí Lvi - IHC Písek 10:0 (3:0, 5:0, 2:0)
    Branky a nahrávky: 10. Brož, 12. Poživil (Lapšanský, Ludvík), 19. Kovář (Ludvík, Lapšanský), 21. Kovář (Poživil, Lapšanský), 33. Čermák (Tůma, Pavlík), 36. Meidl (Handlovský, Rod), 38. Meidl (Daniel Boháč, Přeučil), 38. Ludvík (Lapšanský),
    57. Smetana (Meidl, Daniel Boháč), 59. Lapšanský (Poživil, Ludvík).
    Sestava HC Slovan Ústečtí Lvi: Petrásek - L. Poživil, Sklenička, F. Pavlík, Špelda, Vl. Brož, Holomek, od 40. Grin, od 40. Smetana - R. Kovář, Lapšanský, Ludvík - Matai, Rod, Handlovský - P. Přeučil, V. Meidl, Daniel Boháč - D. Tůma,
    T. Sýkora, M. Čermák.
  • HC Rebel Havlíčkův Brod - SK Horácká Slavia Třebíč 4:3 po prodloužení (0:0, 2:2, 1:1 - 1:0)
    Branky a nahrávky: 28. Jelínek (R. Vondráček, Ostrčil), 34. Kostourek (Morava, Ostrčil), 51. Polodna (Třetina, Stehlík), 65. Kostourek (Soldán, Endál) - 36. Rangl (Malena, Dolníček), 37. L. Sláma (Křivohlávek), 57. Kaut (Zdráhal, Dietz).
    Sestava HC Rebel Havlíčkův Brod: Suchan - Ostrčil, A. Jelínek, Morava,
    M. Blažek, O. Starý, Soldán, Pecen - R. Vondráček, Knotek, Endál - M. Ondráček, Kostourek, Rytnauer - P. Polodna, Třetina, P. Blažek - Musil, P. Štěpánek,
    O. Stehlík.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže