Ústí nad Labem - Tomáš Sýkora se dokázal v letošním ročníku za dvacet pět zápasů třikrát prosadit a na devět branek přihrát. To řadí čtyřiatřicetiletého forvarda Lvů na třinácté místo v týmovém kanadském bodování. Sýkora inkasoval v probíhající sezóně dvacet osm trestných minut.

V posledním mistrovském střetnutí vyzráli svěřenci Jaromíra Šindela, Jiřího Mičky, Tomáše Mareše na Písek, který zdolali poměrem 10:0. „Konečně jsme hráli dobře, v utkání byla vidět chuť a nadšení. Po dlouhé době to byl z naší strany zápas, na který se dalo dívat. Kdybychom hráli takto s každým mančaftem, tak budeme vyhrávat. Mluvil jsem o tom už dlouho, zápas, kdy na někoho vlétneme a dáme v první třetině tři góly, jsme potřebovali. Týmu se poté lépe dýchá, nyní to odnesl chudák Písek. Od druhé části jsme na ledě vládli, soupeř byl pod psychickým tlakem,“ vrátil se ke 34. kolu Tomáš Sýkora.

Na lavičce Písku stanul Jiří Kudrna, někdejší spoluhráč Tomáše Sýkory z Ústí nad Labem. „Nějaké zvláštní pošťuchování neproběhlo, pouze jsme na sebe mrkli. Když jsme spolu ve Slovanu hráli, měli jsme nacvičené gesto, které dělají v "A JE TO!" To jsme na sebe kamarádsky ukázali a šli jsme proti sobě,“ zavzpomínal na bitvu proti svému kamarádovi, na kterou dorazilo jen 820 diváků.

„Je pravděpodobné, že to bylo díky Vánocům, ale naše výkony tomu také moc nepřidaly. Doufám, že se od zápasu s Pískem odrazíme a budeme se podobným hokejem prezentovat i nadále. Chtěl bych, aby to fanoušci s námi ještě zkusili,“ vzkázal příznivcům ústeckého hokeje rodák z Přerova.

Vánoční svátky strávil čtyřiatřicetiletý útočník na Moravě. „Byl jsem doma v Přerově, kam jsem odcestoval ihned po utkání s Pískem. Čekala tam na mě rodina, na Vánoce jsem se těšil. O první svátek vánoční jsme se sbalili a jeli zpět,“ popsal svůj program Sýkora.

V sobotu čeká Slovan duel s Rebely z Havlíčkova Brodu. „Doufám, že předvedeme stejný výkon jako v posledním mistrovském utkání, kdy jsme hráli proti Písku. Pokud budou znovu hrát všechny čtyři pětky dobře, všichni budeme bruslit a hrát s pukem, budeme moci pomýšlet na vítězství. Myslím si, že poslední zápas jsme odehráli dobře, určitě se na to dalo dívat. Přál bych si, abychom na tento duel navázali a natahali lidi zpět na stadion,“ znělo z úst severočeské osmičky.

„Do nového roku bych si přál, abychom hráli dobře, aby se diváci měli na co dívat, ať jsme všichni zdraví a ať je dobrý konec sezóny. Cíle nemáme nějak stanovené, ale každý z nás si přeje dojít do širší baráže. Chtěli bychom to v ní zkusit, dáme do toho všechno. Nejdříve ale musíme pokořit první krok, kterým je play-off. Ocenil bych také, kdyby do Zlatopramen Areny chodilo v roce 2013 více lidí,“ pokračoval zkušený forvard.

Ať už utkání Lvů s Havlíčkovým Brodem skončí jakkoliv, je jisté, že na přelomu kalendářního roku bude Slovan obývat v tabulce I. hokejové ligy ČR třetí pozici. „Osobně jsem myslel, že budeme mezi prvními dvěma celky, ale Olomouc mě překvapila, protože hraje výborně. Nechtěli jsme být třetí, ale klobouk dolů před Olomoucí. Určitě se popereme o druhé místo, ještě jsme nic nevzdali. Fanoušky jsme možná v úvodu sezóny namlsali tím, že jsme hráli překvapivě lépe, než jsme sami čekali. Nyní třetí příčka vypadá jako zklamání, ale budeme bojovat dál a za každou cenu chceme být druzí. Až budeme druzí, budeme chtít být první,“ řekl cílevědomě bývalý hráč Mladé Boleslavi, se kterou Lvi změřili síly naposledy 19. 12. 2012 ve ŠKO-ENERGO ARÉNĚ.

„Jsem pryč z Mladé Boleslavi přes dva roky a už to není takové, co to bylo. Když jsem hrál na mladoboleslavském ledě naposledy (19. 12. 2012; pozn. red.), odehrál jsem tam jeden z nejhorších zápasů, co jsem hrál proti nim. Jsem velice zklamaný, že jsme jim to takto "nechali". Když se člověk podívá na výsledek 2:6 z našeho pohledu, musí si říct, co jsme tam dělali. Bylo to od nás hodně špatné. Nějaké hecování opadlo, a to s hráči i fanoušky. Když budeme všichni bojovat a hrát dobře, vítězná utkání proti Mladé Boleslavi se dostaví stejně jako například proti Písku,“ uzavřel Sýkora.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže