Ú s t í n/L. - První vystoupení v dresu Lvů má za sebou ústecký odchovanec a olympijský vítěz Jan Čaloun. Společně s kolegy ze druhé formace Pazourkem a Finkem předvedli gala představení, při kterém si s Brněnskými dělali téměř co chtěli, a zařídili tři ze čtyř branek domácích. V modrém dresu Komety se představil také bývalý Lev David Appel.
Ještě ráno před zápasem nebylo vůbec jisté, zda se Jan Čaloun v utkání proti Kometě objeví. “Vyřizovala se pojistka. Ta se vyřídila dnes a já jsem strašně rád a děkuji za to,“ byl vděčný. Ještě než podepsal smlouvu s Litvínovem, trénoval Čaloun několik dnů se Lvy. Nastoupit v dresu Lvů alespoň v několika utkáních však bylo pro skvělého útočníka velkým přáním. ”Já jsem si to strašně přál. Jsem hráč Litvínova a kdybych měl hrát za Ústí, tak by Ústí muselo zaplatit hodně velké peníze. Já jsem jinam do extraligy nechtěl, jen do Litvínova. Ale jsem strašně rád, že mám možnost si tu zahrát dva zápasy a vrátit se tak na led, kde jsem vyrůstal,“ pochvaloval si Čaloun.

Samotný zápas se od začátku vyvíjel jednoznačným směrem a tak si mohla nová ústecká posila dovolit předvést několik parádiček pro publikum. ”Samozřejmě jsem se snažil hrát trochu pro diváky. Proto jsem tady. Já nerad hodnotím svůj výkon, to se nedělá. Jsem rád, že mužstvo ten zápas výborně zvládlo. Brno jsme vlastně k ničemu nepustili a přehrávali jsme je. Škoda, že jsme třeba nevyužili víc šancí, skóre mohlo být vyšší. Máme ale tři body a to je nejdůležitější,“ hodnotil utkání. Před zápasem se spekulovalo, do kterého útoku Čaloun naskočí. Rozřešení přineslo hned první střídání, kdy na led přivedl svá křídla David Pazourek. Po jeho levici se tentokráte usídlil právě litvínovský borec. Spolupráce celé trojky však fungovala výborně. ”Jsem překvapený, protože jsme spolu trénovali jenom jednou. Kluci jsou hodně tvořiví a ta spolupráce fungovala. Bylo důležité, že jsme si rychle vyměňovali puky a měli z toho šance. Kluci dali tři góly a ten zápas jsme vyhráli,“byl spokojený šikovný technik. “Já osobně si hokej užívám, ale ne z toho důvodu, že dávám góly nebo nahrávky. Užívám si to proto, že jsem v partě dobrých lidí, kde je pohoda a sranda. Kluci jak v Litvínově tak tady mají chuť do hokeje a to je nejdůležitější. Když se sejde takováto parta lidí, tak ty výsledky jsou. Když je parta lidí, kde se pomlouvá za zády, kde není dobrá atmosféra, tak ty výsledky nejsou a nikdy nebudou.“

Druhou a pravděpodobně poslední příležitost vidět na ústeckém stadionu jednoho z nejslavnějších ústeckých odchovanců v dresu Lvů budou mít ústečtí fanoušci ve středu 22.prosince v duelu s Českými Budějovicemi. ”Těším se strašně moc. Myslím, že to bude dobrý zápas. Momentálně to jsou nejlepší celky. Já bych chtěl poprosit všechny ústecké diváky, aby přišli na tento zimák, aby se vyprodal a vytvořila se krásná atmosféra. Ať ten zápas dopadne, jak dopadne, tak aby tady byla krásná atmosféra.“ Zda si bude moci dovolit své finesy i proti Budějovicím si Čaloun není jistý. ”Bude to daleko těžší udělat něco takového. Budějovice mají určitě kvalitnější kádr a ten zápas bude daleko rychlejší. Ten zápas nebudu hrát zase tolik pro diváky, budu ho hrát pro mužstvo, abychom ho vyhráli.“ Mezi oběma týmy je nyní jen tříbodová škvírka, která vznikla díky prohře Lvů v Boleslavi. ”Stále jsou tam ještě dva zápasy do zápasu s Budějovicemi. Můžeme to dohonit, nemusíme to dohonit. Myslím, že v tomto zápase ale nepůjde tolik o body jako o prestiž. Jestliže sem přijedou Turek, Prospal a podobní hráči, tak ty body půjdou stranou. Půjde o to ten zápas vyhrát, aby si kluci tady sami sobě dokázali, že na to mají hrát proti takovýmto hráčům.“ A jak splnila první liga jeho očekávání? “Na tuto otázku odpovím až příští týden. Budou hrát dva nejlepší kluby, zápas bude mít extraligovou úroveň. A jestli jeden z těchto klubů chce do extraligy, tak musí přejít přes Jihlavu. Pro Budějovice i Ústí je velký test hrát mezi sebou, je to i příprava pro tu případnou baráž a Jihlavou,“ nechává si ústecký patriot týden na rozmyšlenou.

Zatímco v první vzájemném utkání Slovanu s Kometou David Appel nastoupit nemohl, včera se exústecký forvard ve Lví aréně objevil. Snadné vítězství Lvů však neohrozil. “Každopádně to byl jednoznačný zápas. Rozdíl v těchto mužstvech je velký, to viděl každý. Dostali jsme rychlý gól a o to to bylo těžší. Je vidět, že kvalita ústeckého kádru je obrovská a myslím si, že Ústí letos půjde daleko,“ věštil po zápase Appel. Agilní křídelník měl na začátku sezóny famózní formu a sázel jednu branku za druhou. Střelecká pohoda však nevydržela, stejně jako se přestalo dařit Kometě. “Nejdříve jsme to s Patrikem Moskalem více méně těmi góly táhli, teď nám to tam bohužel přestalo padat a i mužstvo hraje špatně. Asi je to v tom, že jsme my dva přestali dávat góly a mužstvo ty góly potřebovalo a potřebuje. Nedáváme je, tak jsou ty výsledky takové. Nevím, čím to je. Kdybych to věděl, tak bych se s tím snažil něco udělat. Ze začátku sezóny nám tam padaly góly s lehkostí. Teď se na každý gól strašně nadřeme a naše hra je hrozně křečovitá a od toho se to všechno odvíjí. My dáváme jeden, maximálně dva góly na zápas, a s tím se vyhrávat nedá. Zejména proti takovým celkům jako je Ústí, Budějovice nebo Chomutov. To jsou mančafty, které jsou schopné dát za zápas čtyři pět branek a my když dáme dvě, tak nemůžeme vyhrát,“ přemítal nad šňůrou neúspěchů asistent brněnského kapitána Meluzína. Ta začala zhruba před měsícem. “Vyhráli jsme třináct zápasů po sobě a přišlo to v ten nejhloupější moment. Prohráli jsme s jedním z nejhorších mančaftů první ligy, ale bylo to o to horší, že přišlo asi pět a půl tisíce lidí. Prostě katastrofa. Kdyby se prohrálo s někým ze špičky, tak to bolí míň, než když se prohrálo s Opavou, která se motá někde na konci a bojuje o každý bod,“ popisuje dobytí do té doby nedobytné tvrze jménem Rondo.

Stejně pečlivě, jak sbíral na začátku sezóny góly, tak i zahříval trestnou lavici. “Dostal jsem pár desítek. Poslední měsíc se snažím držet, ale ze začátku to bylo hrozné. Nevím jestli rozhodčí pískají pokaždé dobře, těžko to snáším. Párkrát to třeba přehlídnu, ale když je třeba ve třetí třetině zápas na vážkách, tak se neudržím a řeknu si svoje,“ popisuje patálie s hokejovými arbitry Appel. Po utkání se Lvy ochutnali Brněnští, jak hořký je pád ze čtvrté pozice na osmou příčku. Střed tabulky je velmi vyrovnaný a tak bude mít Kometa ještě hodně práce, aby se v elitní osmičce udržela. ”Každopádně chceme play-off. Do devátého místa je to ale tak vyrovnané, že jednou dvakrát prohrajeme a jsme devátí. Myslím, že závěr soutěže bude ještě strašně nervózní, protože každý bod bude potřeba. Do té osmičky se ale chceme určitě dostat, už jenom kvůli těm lidem, co chodí v Brně na hokej,“ přeje si potěšit obrozené brněnské publikum rychlík Appel. Sám však občas dostane povolávací rozkaz na Vysočinu, kde pomáhá křísit Jihlavu. “Mám tam vyřízený střídavý start. Vůbec nevím, jak je to mezi kluby domluvené. Záleží to na trenérech a manažerech. Já v tom figuruji jenom jako hráč. Já vždycky pouze čekám, jestli řeknou jeď nebo nejeď. Nikdo se mě na nic neptá. Dostanu registračku a řeknou dneska jeď, zítra hraješ, nebo bohužel my tě nepustíme, protože hrajeme pozítří důležitý zápas a potřebujeme tě tady. Tak to je,“ uvědomuje si realitu.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže