Ústí nad Labem - Statisticky nejlepší obránce I. hokejové ligy ČR Lukáš Poživil nechyběl zatím v žádném letošním střetnutí, nastoupil ke všem třiceti kolům aktuálního ročníku. Během nich dokázal rodák z Mostu nastřádat dvacet šest kanadských bodů za osm vstřelených branek a osmnáct gólových asistencí. Poslední Poživilův zásah do černého byl vítězný, neboť rána v sobotním prodloužení zařídila Slovanu v Třebíči druhý bod z utkání.

V utkání hraném v třebíčské MANN + HUMMEL ARENĚ rozhodl o prémiovém druhém bodu pro Ústecké Lvy střelou z prostoru mezi kruhy Lukáš Poživil. Slovan se po třiceti odehraných kolech nachází v tabulce na třetí příčce, dva body ztrácí na Olomouc, deset poté na lídra z Mladé Boleslavi. „Byli jsme dlouho druzí s náskokem pěti až šesti bodů, bohužel díky našim výkyvům ve výsledcích jsme se propadli na třetí místo. Nějaká extra velká spokojenost panovat nemůže, první čtvrtina se nám oproti té druhé vydařila lépe. Naše ambice se od začátku sezóny nijak výrazně nezměnily, přejeme si, co nejvíce vyhrávat a hrát takový hokej, který bude bavit naše diváky. Chceme, aby na hokej chodili rádi a abychom i my z toho měli trochu radost,“ komentoval dosavadní průběh sezóny nejproduktivnější zadák druhé nejvyšší tuzemské hokejové soutěže.

„Zvláštní pozornost individuálním statistikám nepřikládám. Kdybych nebyl dřevěný, mohl jsem mít kanadských bodů více (smích; pozn. red.). Někdo mi o prvenství mezi obránci říkal, ale je to způsobené hlavně tím, že to klape celé naší formaci. Radost je hrát s kapitánem Jaroslavem Roubíkem v jedné pětce, kéž by takto naše spolupráce pokračovala i nadále. Osobní cíle pro letošní ročník nemám stanovené, chceme se ve vyřazovacích bojích probojovat co nejdál, a to nejlépe mezi dva postupující do baráže o Tipsport extraligu. Mým snem je k tomu přispět,“ říká cílevědomě třicetiletý bek Ústí nad Labem, jenž širší baráž uvítal.

„Je to skvělá zpráva pro všechny kluby, každá změna ze zajetého stereotypu, který tu byl, je lepší. Škoda, že to není jako ve Švédsku, kde hrají baráž dva nejhorší celky z Elitserien a čtyři nejlepší týmy z druhé tamní nejvyšší hokejové ligy. Ocenil jsem, že extraligová mužstva již nebudou mít výhodu domácího prostředí, v konečném důsledku to bylo znát. Pro extraligového fanouška bude zajímavější i play-out, ve kterém bude o co hrát až do konce. Nebude to jako v předchozích letech, kdy někdo byl na poslední pozici a ostatní si to dávali tak, aby mančaft ze spodku tabulky zůstal tam, kde byl. V minulých letech také extraligový tým téměř měsíc dopředu věděl, že baráž bude hrát a mohl se v klidu připravovat. I v tomto ohledu to bude pro prvoligové účastníky širší baráže spravedlivější,“ rozpovídala se severočeská dvanáctka o změně herního systému.

Další novinkou v letošním roce je obnova hraní o vánoční pauze. „Nijak zvlášť mi to nevadí, člověk stejně musí trénovat. Jestli si lidé myslí, že pokud nehrajeme zápasy, že sedíme doma, jíme cukroví a díváme se na Mrazíka, tak takto to rozhodně není. Jestli má být člověk na zimním stadióně a trénovat nebo hrát, tak lepší je samozřejmě hrát. Výhodou také může být, že nevyjdeme ze zápasového rytmu,“ konstatoval asistent kapitána Slovanu, jenž jako největší překvapení v probíhajícím ročníku označil tým Horácké Slavie Třebíč.

„Podle mého názoru letos všechny hodně překvapila Třebíč, je to taková štika. Tamní hráči hrají dobře odzadu, inkasují málo branek. Prvenství v podání Mladé Boleslavi se dalo předpokládat. Středočeši mají kvalitní mančaft, ale sezóna se rozhoduje až na přelomu února a března příštího kalendářního roku,“ pokračoval mostecký rodák.

Od 27. kola došlo k záměně dresů používaných v domácím prostředí a venku. „Jsme na obě barevné kombinace zvyklí, je to pouze zpestření pro fanoušky, aby viděli i druhou sadu. Nás to určitě nepoznamenalo,“ mínil dvanáctý nejproduktivnější hokejista I. hokejové ligy ČR, který se celkem v osmi sezónách představil v seniorském mužstvu Litvínova.

„Kluci v Litvínově hrají dobře, jsem s nimi stále v kontaktu. V Litvínově bydlím a občas s nimi zajdu na kávu nebo podnikneme něco jiného. Informace mám čerstvé a navíc z první ruky. Perfektně chytá Pavel Francouz, hráči si ho moc chválí. Co si budeme povídat, gólman je nejdůležitější hráč. Jestli bude Pavel dál Vervu takto držet, Litvínov může pomýšlet na hodně dobré umístění. Na Zimní stadion Ivana Hlinky někdy zajdu, chodil jsem často na České Budějovice, neboť i tam jsem kdysi hrál. Letos mi to ale moc nevychází, protože mám malou a tedy i jiné povinnosti,“ nechal se slyšet někdejší mládežnický reprezentant České republiky.

„Výluku NHL jsem v letošním ročníku uvítal, to musel každý fanoušek českého hokeje. Rád se podívám například na Jaromíra Jágra, u kterého je vidět, že je trochu někde jinde. Líbí se mi herní styl také Tomáše Plekance. Osobně mě nějak výluka nepoznamenala, jsem takový nezúčastněný divák,“ uzavřel Lukáš Poživil.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže