Ú s t í n/L. - Junioři se po dlouhé době dočkali bodového zisku. Do Ústí přijela favorizovaná Olomouc, která chtěla domácí přehrát. Jenomže Lvíčata se dostala do vedení 3:0. "Mora" poté vyrovnala. Dokázala odpovědět i na branku Zdvořáčka, a tak musely rozhodnout nájezdy. Jeden z nich proměnil i Jakub Matai.

Poslední zápasy jste prohrávali, čím to bylo způsobené?

V předchozích zápasech nám chybělo nasazení. Myslím, že dnes jsme ho měli a bylo to vidět. Olomouc přijela pozdě, neměla ani klasickou rozcvičku, jen krátké rozbruslení. Řekli jsme si, že do zápasu vlétneme, což se nám povedlo. Škoda, že jsme první třetinu nevyhráli 3:0. Býval by ten zápas byl klidnější a možná bychom udělali tři body. Jsem moc rád, že máme body dva.

Ústí vedlo 3:0, poté v rozmezí sedmnácti vteřin inkasovalo dvě branky, polevili jste?

To si nemyslím. Chtěli jsme hrát pořád stejně, nechtěli jsme bránit. Soupeř ale využil chyb a skóroval. Byli jsme rádi, že je konec třetiny. V kabině jsme si utřídili myšlenky a do další periody šli s čistou hlavou.

Pár minut před koncem jste vedli 4:3, poté jste inkasovali poměrně zbytečnou branku…

Je to škoda. Ale zase, měli jsme mnoho šancí na skórování, to se nám nepodařilo, a tak se radoval soupeř. Jedna alibistická chyba znamenala vyrovnání.

Proměnil jsi samostatný nájezd, jak ses cítil?

Nájezdy jezdím rád, takže jsem byl v pohodě. Je to takové napětí, soutěživost, adrenalin. Když dá hráč gól, tak si to pak užívá. Já osobně volím zakončení podle toho, jak se pohne brankář. Čekám na jeho první pohyb. Mezi kruhy se tak nějak rozhodnu, co udělám. Proti Olomouci se mi to povedlo a jsem za to rád.

Získali jste dva body, jsi s tím spokojen?

Spokojen jsem. Další zápas hrajeme ve Zlíně. Ten hraje hokej založený na obranné činnosti a bude to těžký soupeř.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže