Ú s t í n/L. - Čtyřiadvacáté kolo je za námi. Slovan si připsal dva body a v tabulce se zase o kousek blíž posunul k Mladé Boleslavi. Most si však k vítězství dobře nakročil a tak ústecké stálo mnoho sil vítězství uhrát. Rozhodlo až jedenáct kol samostatných nájezdů. Na branky, body i vteřiny středečního utkání se podíváme spolu s Petrem Přeučilem.

Mostečtí se od začátku do hry opřeli a na konci první třetiny vedli o dvě branky. Lvi se nevzdávali a pár minut před závěrečnou sirénou vyrovnali. Celé utkání rozhodly až samostatné nájezdy. „Myslím si, že od prvního střídání jsme hráli špatně a nebruslili jsme, nenahráli jsme si. Oni přijeli, bruslili a hlavně bojovali. Je zásadní chybou, že jsme k tomu zápasu přistoupili tak, že se nemůže nic stát, najednou je to 0:2 a pak to honíme. “ je i přes výhru skeptický Petr Přeučil.

Brankáři opět sehráli klíčovou úlohu. Oba sice obdrželi dvě branky v základní hrací době, pak ale čelili velkému množství samostatných nájezdů. Jeden z nájezdů jel právě i Petr Přeučil: „Nájezd jsem jel také. Většinou se snažím řídit tím, jak gólman stojí, jak vyjede hluboko nebo jestli nevyjede vůbec. Prostě jsem jel a nedal. Takže jsem to udělal špatně. Oba gólmani chytali dobře. Pety nás drží už třetí zápas, vychytá velké šance. Prostě čape fantasticky.

Formace s Petrem Přeučilem v čele ohrožovala branku hostí ve druhé i ve třetí třetině, ke gólovému zakončení však nedošlo. „Říkali jsme si jak v kabině, tak na střídačce, že musíme chodit před bránu. I když to Martin Volke vidí, je nutné vytvořit tlak a střílet. To jsme samozřejmě pak nedělali. A šance jsou od toho, aby se proměňovali,“ přiznal útočník Ústeckých Lvů.

Slovan se v závěru utkání snažil zvrátit výsledek a nedarovat tak tři body Mostu. Povedlo se. Tomu šťastnému konci však předcházelo pětiminutové prodloužení a 11 samostatných nájezdů. Nebyl to asi zápas přesně podle ústeckých představ. „Na poslední dvě minuty jsme šli s tím, že to chceme ještě zlomit a vyrovnat. Vyhrát tak za tři body. Ale zaplaťpánbůh za ty dva body. Rozhodující bylo, že jsme to do těch nájezdů dotáhli. Musíme příště začít úplně jinak. Mysleli jsme si, že to půjde samo a v téhle lize umí každý bruslit, jsou to samí mladí kluci. Je nutné, abychom bruslili, sráželi se a bojovali. V dnešním utkání byl to nejlepší Pety v bráně,“ zhodnotil devětadvacetiletý Petr.

Utkání mezi domácím Slovanem a Baníkem Most od počátku nebyl to, co by chtěl ústecký fanoušek vidět. A tak osazenstvo postupně řídlo. „Nemůžeme se lidem divit. Rozhodně bych je však chtěl nalákat na lepší hru, než jsme předvedli dnes. Aby lidi zase začali chodit a hnali nás,“ doufá v hnací motor v podobě zaplněných tribun rodák z Mostu.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže