Ú s t í n/L. - K dalšímu střetu v rámci 16. kola zamíří Ústečtí Lvi na led jihlavské Dukly. Jihlavským hokejistů se na domácím ledě v této sezóně celkem daří. Ze sedmi utkání prohráli jen dvě – a to vždy jen o gól. V posledním zápase si ústečtí hokejisté poradili s hokejisty z Kadaně 5:2. Ani Jihlava nezůstala pozadu a svého soupeře porazila 5:1. Podaří se Severočechům narušit kladnou bilanci Jihlavských na domácím ledě? To se dozvíme v sobotu od 17:30.

Porovnání obou soupeřů

Údaje před
16. kolem

7-0-1-7
celková bilance
11-1-1-2
7.
postavení v tabulce
2.
22
získané body
36
51:31
skóre
60:36
1
utkání bez vstřelené branky
0
2
utkání se shut-outem
0
7:0 (Litoměřice)
nejvyšší výhra
7:2 (IHC Písek)
1:4 (Mladá Boleslav)
nejvyšší prohra
2:4 (BK Mladá Boleslav)
Daniel Hodek (8+7) - 15 b.
nejproduktivnější hráč
Jaroslav Roubík (11+13) -
24 b.
Daniel Hodek - 8
nejlepší střelec
Jaroslav Roubík - 11
Tomáš Kolafa - 9
nejvíce asistencí
Jaroslav Roubík - 13
Tomáš Kolafa, Ondřej Malec; +7
nejlepší v +/-
Jaroslav Roubík; +11
Ondřej Malec; 31 TM
nejtrestanější hráč
Lukáš Poživil; 47 TM
David Rittich - 93,57%;
Filip Novotný
- 92,16%
úspěšnost brankářů Zdeněk Orct - 91,56 %;
Vladislav Koutský
- 90,76 %
David Rittich - 1,84;
Filip Novotný - 2,21
průměr inkas. branek Zdeněk Orct - 2,27;
Vladislav Koutský - 2,44

HC Dukla Jihlava

  • Rok založení: 1956
  • Klubové barvy: červená, žlutá
  • Generální manažer:
    Bedřich Ščerban
  • Trenér: Petr Vlk
  • Asistent: Patrik Augusta

Aktuální forma Jihlavy

Jihlavští hokejisté se drží v tabulce na 8. místě a na sedmý Hradec Králové ztrácí pouhý jeden bod. Jihlavští mají na svém kontě 6 výher (všechny v základní hrací době) a 8 proher (jednou prohráli v prodloužení). Hokejisté Jihlavy vstoupili do nové sezóny víc než dobře. S Královskými lvy si pohráli a zvítězili vysoko 7:1. Poté přišly na řadu dvě prohry – jednou jihlavské hokejisty porazila Třebíč, podruhé shodou okolností právě Ústí nad Labem. V dalších zápasech se Jihlavským jednou dařilo, poté zase ne. Výhry střídaly prohry. V letošní sezóně to vypadá, že je Jihlava zatížená na sedm gólů – v 9. a 10. kole rozstřílela nejdříve Most 7:3, poté si poradila se Stadionem 7:0. V posledním střetnutí změřili Jihlavští své síly s Třebíčí.

Opory jihlavského mužstva

Do branky Jihlavy se v posledních zápasech postavil mladý brankář David Rittich. Ten zatím odchytal 7 zápasů, ve kterých obdržel 11 branek. Procentuální úspěšnost si drží na 93,57%.

Tahouny jihlavského mužstva jsou Michal Jeslínek a Daniel Hodek. Prvně jmenovaný má na svém kontě 13 bodů za 7 gólů a 6 asistencí. Druhý v pořadí si zatím vystřílel 12 bodů (8+4). Na pomyslném třetím místě mezi útočníky se zatím umístil Michal Velecký, který nasbíral 10 bodů.

Mezi obránci jasně vyniká Tomáš Kolafa s 10 body za 4 góly a 6 asistencí. Za ním o tři body zaostává Matič Podlipnik (1+6).

Poslední vzájemné střetnutí

Jihlavší se s ústeckými hokejisty potkali hned ve 3. kole. Z tohoto utkání vyšli vítězně Severočeši, ale cesta za vítězstvím nebyla jednoduchá. Vysoká výhra Jihlavských v úvodním kole budila u ústeckých hráčů respekt. Ale aktivní hrou už od začátku zápasu získali převahu na svou stranu. Až na malá zaváhání měli celý zápas Ústečtí pod kontrolou a zaslouženě zvítězili 3:1. Jihlavu domácí přestříleli 37:21 a dva body si připsal kapitán ústeckého celku Jaroslav Roubík.

Poslední utkání obou celků

  • SK Horácká Slavia Třebíč - HC Dukla Jihlava 1:5 (1:1, 0:1, 0:3)
    Branky a nahrávky: 5. Vondráček (Burian, Zdráhal) - 14. Jaroš (Filip), 26. Filip (Kolafa, Hodek), 45. Pekárek, 52. Ficenc (Hodek, Kolafa), 56. Čachotský (Hodek, Kolafa).
    Sestava HC Dukla Jihlava: Novotný - Ficenc, Podlipnik, Kolafa, Drtina, Dobrovolný, Jaroš, Zadražil - Hodek, Maliník, Čachotský - Jeslínek, Filip, Krupka - Velecký, Hubáček, Zeman - Pekárek, Pometlo, Polcar.
  • HC Slovan Ústečtí Lvi - SK Kadaň 5:2 (2:0, 2:2, 1:0)
    Branky a nahrávky: 2. Čermák (Sklenička, Pavlík), 10. Roubík (Tůma, Smetana), 31. Čermák (Přeučil), 39. Tůma (Handlovský, Vobořil), 52. Tůma (Pavlík) - 22. Gajovský, 28. Hafenrichter (Ondřej, Hanuljak).
    Sestava HC Slovan Ústečtí Lvi: Koutský - L. Poživil, Smetana, F. Pavlík, Vobořil, Vl. Brož, Holomek, Motejlek - R. Kovář, Roubík, Rod - J. Kloz, Daniel Boháč, Laš - Tůma, Matai, Handlovský - P. Přeučil, M. Čermák, Sklenička.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže