Ú s t í n/L. - Patnácté kolo první ligy je nadohled. V tomto duelu přijede na led Zlatopramen Areny Kadaň, která pětkrát za sebou neokusila hořkost porážky. V odvetě tak oplatí návštěvu Ústeckým Lvům ze druhého kola. Kdo vybojuje body tentokrát?

Tváří v tvář: Ústečtí Lvi vs. SK Kadaň

Údaje před
15. kolem

10-1-1-2
celková bilance
5-2-0-7
2.
postavení v tabulce
9.
33
získané body
19
55:34
skóre
41:34
0
utkání bez vstřelené branky
0
0
utkání se shut-outem
1
7:2 (Písek)
nejvyšší výhra
7:1 (Šumperk)
Jaroslav Roubík (10+13) - 23 b.
nejproduktivnější hráč
Nikola Gajovský (4+6) - 10 b.
Jaroslav Roubík - 10
nejlepší střelec
Jiří Charousek - 7
Jaroslav Roubík - 13
nejvíce asistencí
Nikola Gajovský - 6
Vladimír Brož +12
nejlepší v +/-
Filip Seman +9
Petr Hořava -4
nejhorší v +/-
Bronislav Andres -5
Lukáš Poživil; 45 TM
nejtrestanější hráč
Jiří Charousek; 24 TM
Zdeněk Orct - 91,56%;
Vladislav Koutský - 90,37%
úspěšnost brankářů Miroslav Hanuljak - 93,71%;
Jan Strmeň - 86,67%
Zdeněk Orct - 2,27;
Vladislav Koutský - 2,50
průměr inkas. branek Miroslav Hanuljak - 1,88;
an Strmeň - 4,00
11 góly v přesilovkách 9
1 góly v oslabeních 1
18,33% využití přesilovek 15,52%
1 945 průměrná domácí návštěvnost 302

Kadaň pod lupou

SK Kadaň

  • Rok založení:
  • Klubové barvy:černá, žlutá, bílá
  • Výkonný ředitel:
    Stanislav Mikšovic
  • Trenéři: Jäger, Skořepa

Prvně v sezóně 2012/2013 se Ústí a Kadaň střetli hned v druhém kole. Teď, o dvanáct duelů později, mají hokejisté z Kadaně možnost stav vzájemných utkání zvrátit. Příštího soka Ústí bychom v tabulce nalezli na devátém místě s celkem 19 body. Podařilo se jim dosáhnout rovnovážného stavu, zatím se tedy kadaňská kabina sedmkrát radovala a stejně tak si sedmkrát připsali body soupeři.

Obrana Slovanu se musí mít na pozoru nejen před nejproduktivnějším hráčem Nikolou Gajovským, ale také před největším střelcem Jiřím Charouskem, který vsítil již sedm puků. Záda jim nejspíš bude krýt téměř 94% Miroslav Hanuljak, kterého za 637 minut prostřelili dvacetkrát. Možnou alternativou k Hanuljakovi pak jsou Janové Kaššák a Strmeň. Novinkou v kabině hostí je 22 letý útočník Jakub Saidl, který v loňské sezóně oblékal dres Hodonína. Zadní řady pak vyztužil teprve dvacetiletý Jakub Šaur z Břeclavi.

Zatímco Kadaň bychom, hledali za polovinou, Ústí nad Labem šlape na paty první Boleslavi. Na kontě má 33 bodů. Žlutomodrým se ze 14 utkání podařilo vybojovat jedenáct výher. Jaroslav Roubík, jakožto kapitán, jde opravdu kabině příkladem. Je totiž nejen nejproduktivnějším hráčem, ale zároveň také nejlepším střelcem a jménem, jež je nejčastěji skloňované na místě asistencí. Hned za Roubíkem nalezneme v tabulce produktivity Robina Kováře s deseti body a devítibodové Daniela Boháče a Lukáše Poživila. I branka domácích nabízí v současnosti dvě varianty. Tou první je mladý Vladislav Koutský, který v deseti utkáních propustil za svá záda 21 puků. Druhou možností je volba zkušeného Zdeňka Orcta s 91% úspěšností.

Lvy však v současnosti trápí rozsáhlá marodka. Může se tak stát, že při středečním utkání na ledě neuvidíme právě zmiňovaného Jardu Roubíka, Davida Ludvíka, Davida Tůmu či Jakuba Mataie.

Co nám tedy patnácté utkání přinese se dozvíme již ve středu,24. 10. 2012, od 17:30 ve Zlatopramen Areně.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže