Ú s t í n/L. - Hokejistům z Ústí nad Labem se daří. V posledních dvou kláních nastříleli soupeřům dvanáct branek. Na svém kontě mají 21 bodů a v tabulce jim aktuálně náleží druhá příčka. Těsně za nimi, taktéž s bilancí jedenadvaceti bodů je mužstvo z Havlíčkova Brodu. Právě tento celek bude dalším soupeřem žlutomodrých. Střetnutí Lvů s Rebely startuje ve středu 10. října 2012 od 17,30 hodin ve Zlatopramen Areně.

Tváří v tvář: Ústečtí Lvi vs. Havlíčkův Brod

Údaje před
10. kolem

6-1-1-1
celková bilance
6-1-1-1
2.
postavení v tabulce
3.
21
získané body
21
37:23
skóre
34:23
0
utkání bez vstřelené branky
1
0
utkání se shut-outem
0
7:2 (Písek)
nejvyšší výhra
7:3 (Beroun)
Jaroslav Roubík (8+10) - 18 b.
nejproduktivnější hráč
Ladislav Rytnauer (6+10) - 16 b.
Jaroslav Roubík - 8
nejlepší střelec
Ladislav Rytnauer - 6
Jaroslav Roubík - 10
nejvíce asistencí
Milan Kostourek - 11
Vladimír Brož +7
nejlepší v +/-
Milan Kostourek +7
Petr Hořava -2
nejhorší v +/-
Lukáš Endál -5
Lukáš Poživil; 39 TM
nejtrestanější hráč
Milan Kostourek; 31 TM
Zdeněk Orct - 91,84%;
Vladislav Koutský - 89,13%
úspěšnost brankářů Daniel Dolejš - 93,80%;
Jaroslav Suchan - 91,14%
Zdeněk Orct - 2,13;
Vladislav Koutský - 2,77
průměr inkas. branek Daniel Dolejš - 2,13;
Jaroslav Suchan - 3,36
1 691 průměrná domácí návštěvnost 1 060

Havlíčkův Brod pod lupou

HC Rebel Havlíčkův Brod

  • Rok založení: 1928
  • Klubové barvy: bílá a červená
  • Prezident klubu:
    Jaroslav Holík
  • Trenér: Karel Dvořák
  • Asistent: Milan Chalupa

Hráčům Havlíčkova Brodu patří v tabulce třetí příčka. Z devíti odehraných utkání se jim podařilo šestkrát zvítězit za tři body, jedenkrát udodali soka v prodloužení. Jednou prohráli v základní hrací době a jednou o jejich prohře rozhodovaly samostatné nájezdy. Šest výher v základní hrací době se mužstvu z Havlíčkova Brodu podařilo získat v duelech proti Berounu, Mostu, Šumperku, Benátkám nad Jizerou, Kadani a Jihlavě. Vůbec nejvyšší skóre zaznamenali hráči z Vysočiny v duelu proti Berounu, kterému nadělili sedm branek a tři inkasovali. Také s Mostem se jim dařilo. Souboj skončil 4:2 ve prospěch červenobílých, ale celek ze severu Čech dokázal ve třetí třetině vyrovnat a utkání zkomplikoval.

Tímto samým výsledkem skončilo měření sil se Šumperkem. Hokejisté z Vysočiny vstřelili úvodní branku utkání, ale žlutomodří dokázali odpovědět. Po druhé periodě měli bíločervení jednobrankový náskok. Ten byl ve 47. minutě smazán. V 53. minutě zásluhou Rytnauera Rebelové utekli na rozdíl jedné branky. Dvě minuty před koncem základní hrací doby zpečetil výhru Meidl.

Duel s Benátkami začali opět lépe bíločervení. V první části si vytvořili dvoubrankový náskok. Ten Středočeši dokázali v druhé periodě Duškem korigovat. To bylo ale z jejich strany vše a sportovci z Havlíčkova Brodu své vítězství pojistili brankou při dvojnásobné početní výhodě. Konečný výsledek 3:1 pro Rebely.

Duel proti Kadani opět vyšel vítězně. Havlíčkobrodští si v první části vytvořili náskok dvou branek. V druhé periodě oba celky vsítili dvě branky. V závěrečné části se skóre měnilo už jen symbolicky, kdy Meidl z Brodu navýšil na konečných 5:2.

Derby s Jihlavou bylo velmi atraktivní. V první a druhé části oba celky daly po jedné brance. Po druhé siréně byl nerozhodný stav 2:2. Ten trval až do 52. minuty, kdy R. Novotný vsítil vítězný gól a Brod si domů vezl výhru 3:2.

Utkání s Litoměřicemi dospělo do prodloužení a z vítězství se nakonec radovali bíločervení, když porazili Severočechy těsně 4:3. V derby proti Třebíči nedokázali hráči Brodu vsítit ani jednu branku, a utkání tak pro ně skončilo prohrou 0:3. Těsnou prohru 4:5 po samostatných nájezdech zaznamenali Rebelové od Hradce Králové.

Vzájemné zápasy

Ústečtí Lvi a hráči z Havlíčkova Brodu se v sezóně 2011/2012 utkali celkem čtyřikrát. Vůbec největší prohru zaznamenal celek bíločervených na ledě Zlatopramen Areny v rámci děvatadvacátého kola. Rebelové v tomtu duelu ani jednou nezaznamenali gólový úspěch. Byli to naopak domácí, kteří si s hosty hráli jako kočka s myší. Během šedesáti minut jim nastříleli pět branek a žádnou neinkasovali.

Druhou nejvyšší prohru zaznamenali červenobílí opět na ledě Severočechů. Tentokrát se jednalo o třetí kolo první hokejové ligy. První část byla sice bezbranková, ale v prostřední části začali góly do svatyně Rebelů padat jako na běžícím páse. Nejprve se v 29. minutě trefil D. Boháč a o dvě minuty později Alinč. Bíločervení se nezalekli a ve 35. minutě snižoval Polodna. To však bylo ze strany hostí vše a domácí poté do konce zápasu třikrát skórovali. Postupně se trefili Handlovský, Kovář a Alinč. Duel tak dopadl 5:1 ve prospěch šelem.

Ani na zimním stadionu v Kotlině se Rebelům příliš nevedlo. V šestnáctém kole prohráli s Ústečany poměrem 1:4. Skóre utkání otevřel v 7. minutě žlutomodrý D. Boháč. V druhé části navýšil náskok Hampl, ale havlíčkobrodský Meidl dvě minuty před koncem prostřední části korigoval. V 52. minutě znovu zvyšoval Zeman a v 55. minutě pojistil výhru soupeře Kovář.

Naopak nejmenší prohru utrpěl celek Havlíčkova Brodu v posledním vzájemném duelu, hraném 23. ledna. Do vedení se sice opět dostali modrožlutí (4. Kovář, 7. Ludvík), ale v sedmnácté minutě A. Jelínek snížil na rozdíl jedné branky. Ve druhé ani třetí části žádné branky nepadly a Rebelové podlehli Ústí velmi těsně, 1:2.

Nejlepší hráči

Nejvíce produktivním hokejistou mezi Rebely je forward Ladislav Rytnauer, který za devět odehraných duelů nasbíral 16 kanadských bodů (6+10). Druhým nejlepším je taktéž útočník Milan Kostourek, jehož konto vykazuje patnáct bodů, za čtyři branky a jedenáct nahrávek. Třetí pozice patří Martinu Ondráčkovi. Tento útočník má celkem 14 bodů. Šestkrát byl úspěšný jako autor branky a osmkrát přihrával.

Nejvíce branek nadělil soupeřům Ladislav Rytnauer a Martin Ondráček. Oba nastříleli šest branek. Milan Kostourek je druhým v pořadí. Jeho statistiky vykazují čtyři úspěšné zásahy. Bronzové místo patří Václavu Meidlovi, Petru Štěpánkovi a zadákovi Radku Novotnému. Všichni dali po třech gólech.

Mezi nejlepší nahravače patří Martin Kostourek. Tento hokejista jedenáctkrát asistoval u gólů. Druhá pozice je vyhrazena pro Ladislava Rytnauera, který má 10 nahrávek. Třetí místo v pořadí, s osmi přihrávkami patří Martinu Ondráčkovi.

Nejvytíženějším brankářem je Daniel Dolejš, který odchytal celkem osm zápasů. V kleci strávil 423 minuty. Celkem inkasoval patnáctkrát. Jeho procento úspěšnosti se pohybuje na hranici 93,80% a průměrně obdrží 2,13 gólu za zápas.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže