Ú s t í n/L. - V zápase proti Písku se do sestavy Ústeckých Lvů vrátil útočník Ondřej Havlíček. Forvard, jenž minulou sezónu odešel do extraligové Plzně, se podílel na demolici Písku 7:2, kterou Jihočechům uštědřil ústecký Slovan. „První třetina byla ale složitá. Pak jsme zápas zlomili,“ říká o středečním duelu Havlíček.

Vítězství Lvů nad Pískem vypadá jednoznačně, původně ale Jihočeši kladli velký odpor. „Zase tolik jasný zápas to nebyl. V první třetině jsme s nimi měli problémy. Vstřelili nám dvě šťastné branky a hráli jsme s nimi 2:2,“ ví Ondřej Havlíček.

Ve druhé třetině ovšem Slovan přeřadil na vyšší rychlostní stupeň, což se projevilo na jeho gólovém účtu. „O první přestávce bylo v kabině dusno. Trenér trochu řval. Naštěstí jsme ve zbytku utkání proměnili své šance,“ hodnotí Havlíček.

„Nevím, jestli Písek odpadl fyzicky. Ale od druhé třetiny jsme začali hrát svou hru, měli jsme lepší koncovku a zaslouženě jsme soupeře přehráli,“ dodává.

Havlíček se na ústecký led vrátil po delší době. V minulé sezóně totiž přestoupil do Plzně. „Tam jsem ale nyní nedostával mnoho herního prostoru. Proto jsem rád, že si v Ústí mohu zahrát a vrátit se do zápasového tempa,“ prozrazuje jedenadvacetiletý útočník. „V Ústí je dobrý tým. Několik hráčů sice odešlo, ale jiní hokejisté přišli. Snad si tu ještě zahraji,“ dodává.

Kladenský odchovanec v minulosti oblékal dres Ústeckých Lvů, v uplynulé sezóně ovšem zazářil při svém angažmá v Plzni. A ta ho posléze získala nastálo. V letošním ročníku to ale v Plzni nemá snadné. „Tuto sezónu jsem tam neodehrál příliš kvalitních zápasů. Sestava se pak ustálila, tým získával body a trenér už mančaft neměnil. Snad se do kádru ale ještě probojuji,“ doufá forvard.

Ten tedy nastupuje ve stejném týmu po boku známého bitkaře Ryana Hollwega, který se v posledních dnech pral v každém extraligovém zápase. „Hollweg se chová naprosto normálně. Jen hraje tvrdě, proto k nám přišel. Dává najevo, že hraje svou hru. Mimo led byste nepoznali, že při zápasech vyhledává bitky,“ povídá Havlíček, jenž hraje i s gólmanem Bostonu Tukkou Raskem. „Z NHL ale moc hráčů nepřišlo. Kvůli výluce přetlak v týmu nemáme,“ vypráví.

Havlíček zatím neví, zda v dresu Ústí nastoupí do sobotního klání v Berouně. „Po zápase s Pískem jedu zpět do Plzně. Záleží, jak mě Plzeň do Ústí bude pouštět,“ uzavírá hokejista.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže