Ú s t í n/L. - Ústeckým hokejistům se v posledním kole proti Mladé Boleslavi příliš nedařilo. Svému sokovi podlehli poměrem 2:4 a zůstali tak bez bodů. Ve středu 3. října, přivítají Severočeši na ledě Zlatopramen Areny celek z jihu Čech. V tomto duelu se střetnou aktuálně třetí Ústečtí Lvi s dvanáctým Pískem. O tom, zda šelmy potvrdí roli favorita se můžete přesvědčit od 17,30 hodin.

Tváří v tvář: Ústečtí Lvi vs. Písek

Údaje před
8. kolem

4-1-1-1
celková bilance
2-0-4-1
3.
postavení v tabulce
12.
15
získané body
7
25:18
skóre
19:27
0
utkání bez vstřelené branky
1
0
utkání se shut-outem
0
5:1 (Olomouc)
nejvyšší výhra
7:4 (Šumperk)
Jaroslav Roubík (7+8) - 15 b.
nejproduktivnější hráč
Jan Dalecký (4+4) - 8 b.
Jaroslav Roubík - 7
nejlepší střelec
Jan Dalecký - 4
Jaroslav Roubík - 8
nejvíce asistencí
Jan Dalecký , Vladimír Kameš , Josef Slavík – všichni 4
Jaroslav Roubík, Lukáš Poživil – oba +4
nejlepší v +/-
Antonín Melka +4
Lukáš Špelda -2
nejhorší v +/-
Tomáš Drtil -6
Lukáš Poživil; 37 TM
nejtrestanější hráč
Zdeněk Šperger; 22 TM
Zdeněk Orct - 92,77%;
Vladislav Koutský - 90,08%
úspěšnost brankářů Marek Mazanec – 90,59%;
Lukáš Cikánek – 87,10%
Zdeněk Orct - 2,18;
Vladislav Koutský - 2,72
průměr inkas. branek Marek Mazanec - 3,15;
Lukáš Cikánek – 4,07
1 727 průměrná domácí návštěvnost 464

Písek pod lupou

IHC Písek

  • Rok založení: 1990
  • Klubové barvy: žlutá a modrá
  • Generální manažer:
    Jiří Černý
  • Trenér: Jindřich Setíkovský
  • Asistent: Jiří Kudrna

Hokejisté Písku se nacházejí na dvanáctém místě tabulky. Ze sedmi odehraných duelů se jim podařilo jen dvakrát zvítězit za plný počet bodů. V 1. kole porazili Most 4:2 a ve třetím klání zdolali Šumperk vysoko 7:4. Čtyřikrát podlehli soupeři v základní hrací době. Ve druhém kole si vezli z Litoměřic výprask 4:1. Ale ani toto nebylo vše. Od čtvrtého do šestého kola padli po výsledcích 4:5 (Benátky), 2:4 (Kadaň) a 1:7 (Jihlava). Jedenkrát rozhodly o neúspěchu Písku samostatné nájezdy. Stalo se tomu tak v posledním duelu, hraném na píseckém zimním stadionu. Celých šedesát minut základní hrací doby a poté ani v nastavení gól nepadl. O prohře modrožlutých rozhodly až samostatné nájezdy. V těch byla šťastnější Třebíč, která se radovala z výhry 1:0.

Vzájemné zápasy

V loňské sezóně měřili hráči z jihu Čech síly s Ústeckými Lvy celkem čtyřikrát. V prvním kole uplynulého ročníku první ligy podlehli Písečtí Slovanu na ledě Zlatopramen Areny 0:4. Ani druhý zápas se Jihočechům příliš nevyvedl. Před zraky domácích diváků prohráli vysoko 0:5. Do třetice všeho dobrého, říká známé rčení. A tímto sloganem se řídili i sportovci od Otavy. V rámci 27. kola na ledě Ústí překonali favorita soutěže o jediný gól a domů si vezli výhru 3:2. Ten samý výsledek Jihočeši zopakovali na zimním stadionu v Písku, kde opět Lvy zdolali o jediný gól, 3:2.

Příprava na sezónu 2012/2013

Pohled na statistiky přípravných duelů píseckých hokejistů není příliš lichotivý. Žlutomodří absolvovali celkem devět přátelských utkání. Ani jedenkrát nezaznamenali vítězství. Jejich soupeři byli především kluby z první ligy. Jedenkrát vyzvali k souboji extraligové Kladno, které v zápase roli favorita potvrdilo a uštědřilo klubu sedm branek. Kompletní výsledky přípravy:

Písek - Olomouc 2:4; Písek - Znojmo 3:7; Jihlava - Písek 3:1; Kladno - Písek 7:1; Třebíč - Písek 6:1; Písek - Benátky 1:4; Písek - Jihlava 4:5sn; Havl. Brod - Písek 8:0; Písek - Třebíč 2:4.

Nejlepší hráči

I přesto, že se Píseckým momentálně bodově příliš nedaří, v sestavě mají hráče, kteří za své výkony sbírají body do svých osobních statistik. Nejproduktivnějším hráčem je útočník Jan Dalecký. Tento forward získal v pěti zápasech osm kanadských bodů, za čtyři góly a čtyři asistence. Druzí nejúspěšnější „sběrači“ jsou útočníci Antonín Melka (3+1), Josef Slavík (0+4) a zadák Vladimír Kameš (0+4). Tito jmenovaní si zapsali na svá konta čtyři kanadské body.

Mezi nejlepší střelce se řadí Jan Dalecký, který vsítil soupeřům celkem čtyři branky. Těsně za ním, na druhém místě se třemi zásahy je rovněž útočník, Antonín Melka. O třetí pozici se dělí čtyři hráči. Útočníci - Frank Kučera, Marek Jakub, Zdeněk Šperger. Tuto čtveřici doplňuje bek Jakub Makovský. Poslední čtyři jmenovaní se dvakrát střelecky prosadili.

Nejlepšími nahrávači jsou Jan Dalecký, Josef Slavík a Vladimír Kameš. Všichni mají na svém kontě shodně, po čtyřech asistencích. O jeden bod méně, tedy tři přihrávky zaznamenal Marek Vaniš. Na pomyslném třetím místě, se dvěma přihrávkami se nachází Patrik Petruška, Jan Kanov, Filip Vlček, Martin Čurda a Petr Obdržálek.

Nejvytíženějším gólmanem je Marek Mazanec, který doposud odchytal pět zápasů a jeho procentuální úspěnost činí 90,59%. Během jednoho klání obdrží průměrně 3,15 gólů.

Poslední utkání obou celků

  • BK Mladá Boleslav - HC Slovan Ústečtí Lvi 4:2 (4:1, 0:0, 0:1)
    Branky a nahrávky: 1. Rys (Koudelka, Demel), 15. Koudelka (Demel, Rys), 16. Vrbata (Kasík, Nouza), 19. Vrbata (Mikulík) - 1. Poživil (Roubík), 54. Tůma (Sýkora, Daniel Boháč).
    Sestava HC Slovan Ústečtí Lvi: Koutský (21. Orct) - L. Poživil, K. Černý, P. Hořava, do 40. Špelda, do 40. Vobořil, Sklenička, Vl. Brož, Holomek - do 40. R. Kovář, Roubík, Laš - Matai, Rod, Handlovský - D. Tůma, T. Sýkora, Daniel Boháč - P. Přeučil, do 40. Hess, M. Čermák
  • IHC Písek - Horácká Slavia Třebíč 0:1sn (0:0, 0:0, 0:0, - 0:0, 0:1)
    Branky a nahrávky: 0, utkání dospělo do samostatných nájezdů. Rozhodující nájezd: Přibyl (Třebíč), neproměnili Petruška, Semrád, Ferebauer (všichni Písek) - Ostřížek (Třebíč).
    Sestava IHC Písek: Mazanec - Drtina, Kameš, Boháč, Kanov, Semrád, Růžička - Sedláček, Šperger, Strnad - Slavík, Petruška, Ferebauer - Heřman, Kučera, Polodna - Čurda, Homolka.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže