Chomutov - Z ústeckého Slovanu se do velkého hokeje odrazil útočník Marek Hovorka. V Ústí odehrál čtyři sezóny v letech 2007-2011 a nyní si užívá hokejovou euforii v Kladně po boku legendárního Jaromíra Jágra a dalších hvězd z NHL.

Slovenský hokejista přišel do Ústí z Liptovského Mikuláše ještě době, kdy žlutomodří bojovali v extralize. Posléze patřil k oporám týmu i po sestupu do první ligy a stal se oblíbencem ústeckých fanoušků. V minulé sezóně však natrvalo zamířil do extraligového Kladna, zahrál si na mistrovství světa a dnes se prosazuje vedle hvězdných hráčů ze zámoří, kteří působí v české lize v době výluky v NHL. Hraje v jednom týmu s nadupanou pětkou hráčů ze zámoří: Jaromírem Jágrem, Tomášem Plekancem, Jiřím Tlustým, Tomášem Židlickým a Tomášem Kaberlem.

„Je paráda hrát s takovými hráči. Člověk se od nich pořád učí a sleduje, co všechno s pukem dokáží. Je přínosem být s nimi v jednom týmu. I my ostatní hráči sledujeme, jak hrají, je to pro nás velká škola,“ říká Marek Hovorka.

Slovenský legionář nastoupil i v pátečním utkání na ledě Chomutova, které Kladno vyhrálo 3:1 a celkově si připsalo čtvrtou výhru v řadě. „Každé vítězství nás posune psychicky dopředu a navíc je samozřejmě příjemné, když vyhráváme. Máme vítěznou šňůru a věřím, že ji prodloužíme o co nejdelší dobu,“ doufá útočník.

Hovorka bojoval proti Chomutovu ještě v dresu Ústeckých Lvů už v první lize, nyní se s nimi střetl v extralize. A navíc poprvé v nové Pirátské aréně. „Oproti dobám v první lize Chomutov nakoupil řadu nových hráčů a jejich hra šla nahoru. Je ale těžké porovnávat prvoligový a extraligový hokej. V každém případě se Chomutov zvedl,“ tvrdí Hovorka.

„Atmosféra byla perfektní, věděli jsme, že bude vyprodáno. Už ze zápasů s Ústím vím, že pokaždé, když jsme hráli v Chomutově, prostředí na stadionu bylo bouřlivé,“ hodnotí.

Hovorka, který nastupoval za Ústí v první lize, se stal stabilním členem extraligového týmu. Ve středu navíc skóroval proti Pardubicím ve vyprodané O2 areně. „Každý gól potěší. První zápas se Slavií v O2 areně byl trochu divný, nevěděli jsme, co od toho čekat. Byli jsme zbytečně ustrašení a prohráli. Tentokrát to bylo výborné, přijali jsme fakt, že jsme domácím týmem,“ prozrazuje forvard.

Přestože Hovorka už v Ústí nenastupuje, žlutomodrý Slovan stále pečlivě sleduje. „Byl jsem se letošní sezónu podívat na dvou zápasech Slovanu. Mám v Ústí přítelkyni a spoustu kamarádů. O dění v Ústí se zajímám,“ povídá.

Hovorka, který toho v Ústí hodně odehrál, zažívá v poslední době úspěšné období. Prosazuje se v Kladně, navrch si zahrál v květnu premiérově ve slovenském národním týmu na mistrovství světa ve Švédsku a Finsku. „Doufám, že naváži na poslední sezónu, která se mi povedla. Je potřeba stále pracovat a úspěch se dostaví,“ uzavírá Hovorka.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže