Ú s t í n/L. - Neskutečných 247 minut, čili déle než čtyři zápasy, trvalo, než se některému střelci podařilo rozsvítit červené světlo za svatyní ústeckého mága Lukáše Sáblíka. Skvělá série opory Ústeckých Lvů začala 17.listopadu v Chomutově, kde branku Slovanu pokořil v 55.minutě Ladislav Boušek. Od tohoto dne uzamkl Sáblík svou klec na dva západy a klíč k záhadě, jak ji odemknout, objevil až 4.prosince hradecký Tomáš Martinec. Lukáš Sáblík tak o téměř půl hodiny překonal historický, tři roky starý, zápis třineckého Martina Vojtka.
Přestože k prodloužení série scházel jen malý krůček, nepodařilo se čisté konto do konce zápasu udržet. ”Mě to nemrzí. Zaprvé už konečně nemusím platit do kasy a je lepší když to přišlo teď, než přemýšlet o nějaké sérii. Takhle mohu jít do dalšího zápasu s čistou hlavou a nemyslet na nějaké rekordy nebo nuly v řadě. Mrzí mě jen to, že jsme dostali dva góly. V závěru jsme hodně polevili a darovali soupeři góly,“ bral Lukáš Sáblík sportovně fakt, že historická série skončila. ”Samozřejmě jsem to sledoval a někde v novinách jsem četl, že je to můj rekord. Každá série ale jednou končí a já hlavně doufám, že budeme co nejdéle vyhrávat Ty nuly nelze mít stále, to není fotbal, abychom hráli pořád bez gólů, abychom neinkasovali. Alespoň můžeme jít do příštího zápasu a do dalších sérií s čistou hlavou a nemusíme se tím zaobírat,“ téměř si pochvalovala góly ve vlastní síti ústecká jednička mezi tyčemi.

Šňůra nul měla pro Lukáše Sáblíka též jednu nevýhodu. ”Teď jsem sponzor kasy já. Za každou nulu musím dát do kasy pětistovku. Pokladník Jirka Kudrna je dost přísný. Teď jsem to ani nestačil platit a mám tam dluh asi dva tisíce. Čekal jsem, až ta série skončí, aby nemusel po každém zápase vybírat. Už to skončilo, tak mu to konečně můžu dát,” popisoval s úsměvem dobře naložený gólman a dodává: “Jednou to přijít muselo, já to tak beru. Říkám, je lepší, že to tam spadlo teď, než kdyby tam napadalo pět gólů a já musel jít střídat.“

Zde jsou některé z rekordních zápisů:

Martin Vojtek (Opava) – sezóna 2000/2001 – 187 minut bez obdržené branky (1.liga)
Martin Vojtek (Třinec) - sezóna 2001/2002 – 218 minut bez obdržené branky (extraliga)
Roman Málek (Slavia) - sezóna 2002/2003 – 205 minut bez obdržené branky (extraliga)
Igor Murín (Zlín) - sezóna 2003/2004 – 203 minut bez obdržené branky (extraliga)
Lukáš Sáblík (Ústí n/L) – sezóna 2004/2005 – 247 minut bez obdržené branky (1.liga)

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže