Ú s t í n/L. - Hokejisté Slovanu pokračují ve spanilé jízdě a na konto si připsali další tři body za výhru nad Hradcem Králové. Premiéru před domácím publikem si v dresu Ústeckých Lvů odehrál mistr světa z Petrohradu 2000 a ústecký odchovanec Martin Štěpánek. Navrátilec z ruské Jaroslavli se představil ve dvojici s Alešem Pavlasem, v průběhu utkání pak zaskakoval ještě ve čtvrté formaci. Téměř čtvrtou nulu v řadě pokazil Sáblíkovi tři minuty před koncem hradecký ostrostřelec Tomáš Martinec.
”Jsem rád, že to mám za sebou. Bylo to těžké, znám tady hodně lidí. Hrál jsem tu hokej, mám tu plno kamarádů, kteří se přišli podívat. V první třetině jsem byl nervózní,ve druhé jsem to ze sebe setřásl a začal jsem hrát normálně, ale ta první třetina byla hodně špatná. Chce to, abych se více zapojoval, zatím trochu tápu. Dnes to byl velmi kvalitní zápas. Rychlý, tvrdý, bylo tam plno šancí. Hradec je technické mužstvo, které se nesnažilo pouze bránit, ale hráli také dopředu,“ popisoval své pocity ze druhého utkání ve žlutomodrých barvách Martin Štěpánek. Přestože se utkání od počátku vyvíjelo ve prospěch Lvů, kteří skórovali vždy v samém počátku první i druhé třetiny, nebyla nová ústecká posila příliš spokojena. ”Snadné to určitě nebylo, zápas byl těžký. Byla škoda, že jsme nerozhodli v první třetině, kdy jsme měli plno přesilovek a šancí”. Když se již zdálo, že Hradečtí odjedou bez jediné vstřelené branky, podařilo se zaváhání ústecké defenzivy Energetikům potrestat. ”Dal jsem si to moc dopředu a už jsem to nestihl. Moje chyba. Alespoň nemusí brankář platit nic za nulu,” kál se s úsměvem Štěpánek.

Před podepsáním smlouvy se Slovanem se pro ústeckého rodáka nabízely ještě jiné alternativy, především možnost angažmá v extralize. Co rozhodlo ve prospěch Ústeckých Lvů? ”Narodila se mi dcera, takže i kvůli rodině jsem nechtěl jít nikam daleko. Litvínov měl zájem jenom na měsíční hostování, vyzkoušet mě. To bylo pro mě nepřijatelné, takže jsem se domluvil s Ústím do konce sezóny.”V tom, že dal přednost prvoligovému týmu, nevidí žádnou degradaci. ”Když jsem na ledě, tak o tom tak nepřemýšlím. Hraju hokej, který mě baví, jsem doma. Momentálně je situace taková, že chci být doma. Ústí hraje na špičce první ligy, hraje dobrý hokej a možná je to srovnatelné s těmi spodními týmy z extraligy.”

Sympatický bek naskočil do zápasového rytmu po delší přestávce a tak mu možná bude hledání optimální herní pohody chvíli trvat. ”Nesmím jim to moc kazit, když je to takhle rozjeté. Je to jiná soutěž, než když jsem hrál ve Finsku nebo v Rusku. Rozhodně to ale není tak, že Štěpánek se vrátil do první ligy a všichni si sednou na zadek. Chci si osahat, jak se tu hraje a sehrát se s mužstvem,” uvědomuje si, že ho čeká ještě tvrdá práce.

Na závěr se Martin Štěpánek ještě vrací k neúspěšné ruské etapě své kariéry. “Ztroskotalo to na tom, že je stávka a milionáři z NHL si přijeli udržovat kondici do Evropy. Do Jaroslavli přišel hráč z NHL a já jsem se stal nadbytečným hráčem, takže mě vyhodili. Město bylo pěkné, stadion nádherný. Trenér mě znal z Finska, hrál jsem, takže po této stránce jsem si nemohl stěžovat. Bohužel to dopadlo tak, jak to dopadlo. I když jsem s tím tak trochu počítal, když NHL nezačala,“ uzavírá.

Jednu ze dvou hradeckých branek vstřelil ještě vloni litvínovský Tomáš Martinec. ”Ústí bylo lepší. Je to favorit soutěže a dnes opět dokázali, že budou určitě hrát o postup do extraligy. My jsme se na ten zápas připravili, ale je třeba sportovně přiznat, že Ústí hrálo lépe a zaslouženě vyhrálo,” uznala opora Energetiků. Ti měli před soubojem se Lvy vyrovnanou bilanci vstřelených a obdržených gólů. Osmdesát jich dali, ale zároveň jich i osmdesát obdrželi. Zejména počet inkasovaných branek vyvolává ve tvářích Hradeckých vrásky. ”Určitě. Myslím, že se nad tím musíme všichni zamyslet. Jak útočníci tak i obránci budou muset zlepšit hru dozadu,“ ví dobře Martinec.

Právě hradecký centr je však tahounem týmu. Zatímco v minulé sezóně, kdy hrál za Litvínov, vstřelil pouhých sedm branek, v dresu Východočechů se zapsal mezi střelce již šestnáctkrát. ”Jsem rád, že jsem nějaké góly dal. Spíše je to ale o tom, kolik dostává člověk prostoru na ledě. Tam je velký rozdíl oproti loňské sezóně v Litvínově. Také musím říci, že hraju s výbornými spoluhráči. Zatím to štěstí mám a nějaké góly mi tam padaj,” kvituje s povděkem. I díky jeho produktivitě se zatím Hradečtí drží na stejné pozici, která jim patřila na konci minulé sezóny. ”Určitě máme na to, abychom se o tu jednu dvě příčky posunuli. Hlavní cíl je dostat se do play-off a pak se uvidí,” přeje si.

A jak by porovnal týmy Litvínova a Slovanu? ”To se takhle nedá srovnávat. Každopádně si myslím, že Ústí je lídr této soutěže a s Budějovicemi si to rozdají o to, kdo bude hrát baráž s Jihlavou,” věští složení barážové dvojice Martinec.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže