Ú s t í n/L. - Neskutečnou formu má v úvodu sezóny ústecký kapitán Jaroslav Roubík. Svými góly táhne Ústecké Lvy k úspěšným výsledkům a znamená nepřetržité nebezpečí pro soupeře. I v utkání proti Hradci Králové (3:4sn) zaznamenal další dva kanadské body.

Přestože Jaroslav Roubík proti Hradci Králové znovu skóroval a navrch přidal asistenci, porážce žlutomodrých nezabránil. „I když jsme vedli o dvě branky, Hradec se vrátil do zápasu a byl těžkým soupeřem,“ tvrdí Roubík.

Ústecký kanonýr nasbíral za úvodních pět zápasů sezóny již jedenáct kanadských bodů za pět branek a šest gólových asistencí. Solidní bilance. „Osobně neřeším, kolik bodů mám na kontě. Je stále začátek sezóny, zatímco rozhodovat se bude až v jejím závěru. Hlavní je, když se bude dařit týmu,“ upřesňuje Roubík.

Přesto především jeho formace s Robinem Kovářem a Davidem Ludvíkem na křídlech obstarává většinu gólů ústeckého celku. „Máme ovšem čtyři kvalitní a vyrovnané lajny. Šance si umíme vytvořit, zatím je ale nejsme schopni proměňovat. Doufám, že to zlomíme,“ věří. A dodává: „Jsem rád, že se naše pětka prosazuje a věřím, že se přidají gólově i ostatní lajny.“

Ústečtí hokejisté poprvé v pondělí proti Hradci prohráli, přesto zaznamenali úspěšný vstup do sezóny. A spolu s Boleslaví a Havlíčkovým Brodem okupují čelo tabulky. „Jsem rád, že jsme zvládli úvodní zápasy sezóny. Ale je potřeba nadále pracovat a sbírat body. Sezóna je dlouhá,“ ví útočník. „Chceme vyhrávat a mít z hokeje radost,“ doplňuje Roubík.

Pětatřicetiletého forwarda, stejně jako zbytek týmu, bude čekat po středeční bitvě s Olomoucí sobotní prestižní duel na ledě Mladé Boleslavi. „S Boleslaví to bude těžký zápas. Ale jako reprízu posledních baráží tenhle zápas neberu. Oba týmy mají nové hráče. Každopádně bude dobré, že si vyzkoušíme hrát proti silnému soupeři,“ uzavřel Roubík.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže