Ú s t í n/L. - Ústecký juniorský tým měl před sebou velmi těžký úkol. Porazit Zlín, který se pyšnil prvestvím v tabulce NOEN extraligy juniorů. Zápas měli domácí rozehraný slušně, ale branku vstřelit nedokázali, naopak Zlín v úvodu posledního dějství skóroval. Parta Jakuba Pořického se v závěru dostala do zajímavé pozice, hrála přesilovku 6 na 3. Ani to ovšem na gól nestačilo. Po zápase jsme vyzpovídali útočníka, který nosí "C".

Hráli jste čtvrtý extraligový zápas, jak jste spokojeni v lize s umístěním?
Tak spokojeni moc nejsme. Klidně jsme mohli mít o 2-3 body víc. Bylo by to příjemnější než se ze začátku potácet na konci tabulky.

Vyhovují ti zápasy jako dnešní, že se čeká až do poslední třetiny na branku?
Tak, jak se to vezme. Určitě je lepší hrát na 0:0 než třeba prohrávat a dotahovat ztrátu. Pochopitelně, že vedení je nejlepší.

Proč se nepodařilo vstřelit branku dřív než soupeř?
Tak to nevím. První třetinu nás podržel „Pety“, takže jsme mohli klidně prohrávat, ale on to vychytal až na tu jednu střelu všechno. My ale nedáváme góly.

Ty konkrétně jsi měl hodně šancí skórovat. V čem byl problém?
Jo těch šancí jsem měl hodně, nějak mi to tam zatím nepadá. Konkrétně tu šanci v poslední minutě druhé třetiny jsem měl proměnit. Určitě by se ten zápas vyvíjel úplně jinak…

Jak hodnotíš zápas?
Myslím si, že až na první třetinu jsme hráli docela slušně. Škoda těch neproměněných šancí, ale to je hokej. Já doufám, že se to obrátí a začneme vyhrávat.

Proč se nepodařilo vyrovnat?
Při té přesilovce 6 na 3 jsme málo stříleli a neclonili jsme před gólmanem. Sice tam Kuba Grin trefil tyčku, ale brankář ostatní střely všechny pochytal. Tak snad to bude poučení do dalších zápasů.

Jak se budete připravovat na Pardubice?
Připravovat se budeme jako na každý zápas. Večer zatrénujeme a do Pardubic se pojedeme poprat o nějaké body. Snad se nám to tam už podaří a začne to všechno klapat tak, jak má.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže