Tři zápasy = tři výhry. Taková je bilance Ústeckých Lvů. V posledním mistrovském utkání Lvi čelili Dukle Jihlava bez ztráty bodu. Jihlava ale nedala svůj skalp zadarmo. Utkání otevřel již v druhé minutě první třetiny ústecký David Tůma: „Myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě.“ Právě tento střelec žlutomodrých zhodnotil středeční střet Slovanu a Dukly.

První třetina nebyla taková, jak jsme si mysleli, že by to mělo vypadat. Ale od druhé třetiny do konce zápasu jsme už hráli to, co jsme měli, k ničemu jsme je nepustili. Myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě.

Žlutomodrým kryl záda Vláďa Koutský, červenožlutí měli v brance Filipa Novotného. Ani pro jednoho nebyl zápas procházkou růžovým sadem. „Kouty byl jednoznačně lepší, dostal jenom jeden gól,“ nezaváhal při volbě ani vteřinu David.

V závěru první třetiny Jihlava vyrovnala a nebylo to jen tak. Předcházela tomu neproměněná šance ze strany Ústí. Osvědčilo se opět ono pořekadlo Nedáš- dostaneš? „Nedali jsme šanci, Sejk (Tomáš Sýkora, pozn. red.) to tam mohl dát do prázdný. Je možné, že to bylo jihlavským štěstím, že z toho nebyl gól, nebo také nedůrazem nás útočníků. Jihlava pak potrestala naši chybu a z protiútoku nám dali gól,“ ví, kde se stala chyba ústecký útočník.

V závěru druhé dvacetiminutovky zajistil Lvům náskok Jarda Roubík. S jakou nestupovali na led? „Hned se naskakuje do třetí třetiny mnohem lépe, než za stavu 1:1. Byli jsme ve vedení a naštěstí to tam té první lajně zase spadlo a zvýšili na 3:1. Tahle branka nás uklidnila a mohli jsme hrát mnohem víc v klidu a v pohodě,“ byl spokojený s průběhem dění David Tůma.

V prvním utkání sezony se doma Lvi postavili Benátkám nad Jizerou, o týden později čelili Jihlavě, která se řadí mezi silnější celky soutěže. „Benátky hrají úplně jiný hokej než Dukla. Hrají hodně do těla, takový ten nepříjemný hokej. Ale Jihlava chce hrát a hraje kvalitní, pěkný hokej. Počítám ji mezi čtyři nejlepší celky v první lize,“ porovnal mistrovská domácí utkání jednadvacetiletý David.

Po střetu s Duklou si Ústí na konto připsalo další tři body. Nyní je tedy s osmi body druhým týmem v tabulce. „Myslím, že náš začátek není vůbec špatný. Z 9 bodů jsme jich získali osm, což je dobré. Pořád se držíme do toho třetího čtvrtého místa,“ myslí si dravý David.

David Tůma je jedním z nováčků v kabině A-týmu. Nechystá se snad po měsíci vzít do zaječích?„Tak v Ústí jsem sice momentálně krátce, ale hrál jsem tady od žáků. Prostě jsem tu doma a jsem maximálně spokojený.

Pilujeme, brousíme, ladíme…

Musíme zlepšit stažení do obrany, tam propadneme všichni tři útočníci. Na tom musíme zapracovat a každý zápas se postupně zlepšovat,“ říká ústecký odchovanec.

A pár pochvalných slov závěrem…

Určitě si zasloužíme pochvalu za výhru. Bruslili jsme, k ničemu jsme je nepustili. A konečně jsme dnes nehráli v oslabení,“ srší nadšením a spokojeností David Tůma.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže