Ú s t í n/L. - NOEN extraliga juniorů má za sebou další kolo. Pojďme se společně podívat na to, jak zápasy skončily. Ústí padlo v Olomouci, Chomutov potvrdil roli favorita, utkání Pardubic s Libercem se změnilo v přestřelku.
  • Olomouc – Ústí nad Labem 8:4
  • Ústecký juniorský tým cestoval do daleké Olomouce, aby se utkal s tamním týmem. Úvod zápasu vyšel Ústí výborně, Pořický vstřelil ve 2. minutě branku. Na dlouhou dobu to byla poslední kloudná akce žlutomodrých. Olomouc se vzchopila. Do branky Petráska se postupně trefili Jergl, Heža, Rašner a Lehečka. To už bylo na „Petyho“ moc, a tak šel střídat. Ani nově příchozí Novák nedokázal na dlouho umlčet domácí střelce. Šťastný zvýšil na 5:1. Kosmeticky v závěru třetiny upravil Kubáč. Ve zbytku zápasu se Ústí nevzpamatovalo, prohrálo 4:8.

  • Mladá Boleslav – Zlín 1:3
  • Domácí vstoupili do zápasu velmi dobře, kromě mnoha šancí si připsali také úvodní branku zápasu. V 15. minutě skóroval Rovný (tento hráč hrál za Ústí loni v baráži a i díky jeho čtyřem asistencím se žlutomodří probojovali mezi elitu). Ve druhé třetině se dvakrát radovali hosté. Branky Janeby a Sedláčka rozhodly o tom, že se Zlín ujal vedení v souboji. V posledním dějství upravil na konečných 3:1 z pohledu Zlína Kovařík.

  • Jihlava – Chomutov 1:5
  • Chomutov na Jihlavu vlétl, a tak ve 14. minutě vstřelil první branku zápasu Novák. V polovině utkání snížila Dukla. Zídek upravil stav na 1:3. Vypadalo to, že by domácí mohli zadělat na drama, jenže to Chomutov nedovolil. V posledním dějství skórovali mladí Piráti dvakrát. Severočeši vyhráli 5:1.

  • České Budějovice – Kladno 3:1
  • Jihočeši zahájili utkání lépe, Záhora poslal domácí do vedení. Stav zápasu se dlouhou dobu neměnil, k vidění bylo dlouhodobé čekání na gól. Ten padl v čase 35:18. Kladenský Fiala se opřel do kotouče, který poslal za záda domácího gólmana. V posledním dějství se hrál urputný hokej. Budějovice vytěžily dvě branky, jimiž rozhodly o vítězství.

  • Brno – Litvínov 2:3
  • Litvínov i přes dlouhou cestu na Moravu začal lépe. Válek poslal hosty do vedení. Ve 28. minutě přišly dva momenty, které zápas hodně ovlivnily. V čase 27:05 skóroval domácí Mrázek, vyrovnal na 1:1. O 47 sekund později Kometa vedla. Pospíšil se radoval z branky. Stav zápasu vyrovnal Písařík. V poslední třetině rozhodl o exportu tří bodů z Brna do Litvínova Písařík, který vstřelil svou druhou branku v zápase.

  • Sparta – Třinec 4:2
  • Úvodní třetina přinesla takový "hurá" hokej, hrálo se ze strany na stranu. Hráči spíše bojovali o puk, než že by se dostávali do nějakých šancí. První třetina gól nepřinesla. Spartu dostal do vedení o dvě branky Eis. Ještě ve druhé dvacetiminutovce snížil hostující Jaroš. Třetí třetina se odehrála v rychlém tempu. Sparťané si vedení pohlídali, vyhráli 4:2.

  • Slavia – Vítkovice 2:5
  • První třetina branku nepřinesla. Druhá dvacetiminutovka se změnila v gólovou přestřelku. Víkovice se dostaly do vedení 2:0. Slávista Ptáčník snížil. Jenže Holý vrátil hostům náskok o dvě branky. V poslední třetině přidali „Vítci“ další dvě branky a zcela po zásluze vyhráli 5:2.

  • Pardubice – Liberec 5:6
  • Úvod zápasu se odehrál ve velkém stylu, první branka padla v čase 11:08. Vachoutka poslal domácí do vedení. Na 2:0 vylepšil stav zápasu Moučka. Za Liberec odpověděl Mikyska. Město perníku dostal do náskoku o dvě branky Zelinger. Poslední slovo v této třetině si vzal Urban a Liberec díky němu snížil na 2:3. Ve druhé třetině se prosadil jen Liberec, a tak vyrovnal na 3:3. Poslední třetina přinesla dvě branky na obou stranách, po šedesáti minutách byl stav nerozhodný 5:5. V prodloužení hrál Liberec početní výhodu, kterou využil. Maďar rozhodl o tom, že hosté získají bonusový bod.

    Tabulka po 4. kole
    Sdílet článek na sociálních sítích

    Nejnovější články

    • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

    • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

    • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

    Hlavní partneři

    Významní partneři

    Mediální partneři

    Partneři mládeže