Ú s t í n/L. - Junioři prohráli s týmem PZ Kladno. Žlutomodří ve Zlatopramen Areně skórovali dvakrát, soupeř čtyřikrát. Pod oběma ústeckými góly je podepsán stejný hráč. Dvě asistence Jiřího Ságera (na fotce vlevo) nepomohly k vítěznému konci. Zápas zhodnotil hráč s číslem 13.

Dneska jste odehráli zápas proti Kladnu, jak ho hodnotíš?
Nemyslím si, že to byl nějak pohledný zápas. Kladno nás zaskočilo aktivní hrou a my jsme z toho dělali spoustu chyb a Kladno to dokázalo využít.

Ve třetí minutě jste prohrávali o dvě branky, co se ti honilo hlavou v té chvíli?
Tak v tu chvíli ani nevím. Byl jsem zaskočen, protože tohle by se nám stávat nemělo. Góly padly z našich chyb, takže jsme se ani nemohli čemu divit.

Obranná hra asi nefunguje tak, jak by měla. Co děláte špatně a jak to zlepšit?
Ano, nefunguje tak jak by měla. Máme v obranném pásmu hrozný zmatek, špatně si přebíráme hráče, a pak občas vznikne situace, že je protivník sám před bránou. Musíme hlavně zlepšit bruslení, protože jsme o krok pozadu v soubojích a z toho pramení šance soupeře.

Přijde mi, že poměrně kazíte i přihrávky. Nablízko si dáváte hodně prudké a na dálku nepřesné…
Kazíme je hodně, ale to máme i na tréninku. Tohle nás už trenéři nemohou učit, to by byla ztráta času. Musíme to nějak dostat do sebe, pak se naše hra zlepší. Doufám.

Může to být i tím, že za juniory hrají noví hráči, např. z dorostu a moc se neznáte?
Na tohle se vymlouvat nemůžeme, máme už spoustu zápasů a tréninku za sebou. Takže si myslím, že to tím nebude. Měli jsme dost času se sehrát.

Pan Skrbek se nechal slyšet, že ta sestava, v jaké jste hráli dneska, je v podstatě ta, s jakou vyrazíte do sezóny. Máš z toho radost?
Tak jestli radost, to nevím. Radost budu mít, až uvidím, že nám to půjde a budeme vyhrávat.

Na co jsou zaměřeny tréninky?
Hodně bruslíme, takže je to na kondici. Trenéři se nám snaží vštípit v obranném pásmu hru tři na tři a pokrývání středního pásma.

Přesilové hry 5/4 5/3 už máte v malíku, nebo ještě budete pilovat?
Tak abych pravdu řekl, tohle jsme ještě nenacvičovali. Trenéři jen po nás chtějí, abychom často stříleli od modré čáry a útočníci aby šli do brány.

Na zápasy mládeže chodí málo diváků, čemu to přisuzuješ?
Tak to nevím. Asi špatné výkony, ale těžko říct.

Děkuji za rozhovor, ať se daří.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže