Ústí nad Labem - Šest odehraných zápasů v letošní přípravě, jeden kanadský bod za trefu do černého a dvě trestné minuty. To je bilance pětadvacetiletého ústeckého forvarda Jana Kloze během přátelských utkání v rámci přípravy na sezónu 2011/2012. Bývalý hráč Stadionu Litoměřice má jasno i o osobním cíli pro letošní rok. „Chtěl bych mít větší roli v týmu,“ řekl.

Jedním z aktérů severočeské odvety mezi Ústeckými Lvy a Mostem byl i Jan Kloz. „První třetina se nám nevydařila podle představ. O přestávce jsme si něco řekli v kabině a do druhé části vstoupili už lépe. Začali jsme mít převahu, vstřelili jsme tři branky. V poslední části už bylo znát, že taháme nohy. Tréninky jsou na nás znát,“ okomentoval jednotlivé dvacetiminutovky odchovanec ústeckého hokeje.

„Nevím, jak se na nás podepsal posun začátku utkání, ale na každém hráči asi jinak. U někoho to mohlo hrát roli, ale oba týmy to měly stejné. Vymlouvat se na to nemůžeme, každopádně jsme úvod zápasu zaspali,“ podotknul Kloz, jenž hledal důvody, proč si do Zlatopramen Areny našlo v úterý cestu pouze 290 diváků. To je nejnižší návštěva Zlatopramen Areny v letošní přípravě.

„Nechci Most nijak podceňovat, ale pravděpodobně to bude méně atraktivním soupeřem, i když je to farma Litvínova. V úterý nám dokonce dal branku hokejista Litvínova, ale podle mého názoru přijde více lidí na Slavii než na Most. Venku bylo i pěkné počasí,“ dodal útočník Slovanu, který zhodnotil také dosavadní průběh přípravných zápasů z pohledu Ústeckých Lvů (tři výhry, čtyři remízy, jedna prohra).

„Nemyslím si, že příprava by byla špatná. Máme jednu výhru a dvě remízy s celky z nejvyšší české soutěže. Neprohrát ani jednou s extraligovým týmem považuji za úspěch. Přípravu máme dost náročnou, a to ve velkém tempu. Hodně bruslíme, ale už jsme si na to zvykli. V závěrech zápasů je to možná trochu znát. Těšíme se všichni, až začne liga. Každý je zvyklý na určité tempo tréninků, když se hrají mistrovská utkání,“ hodnotil přípravu pod vedením Jaromíra Šindela, Jiřího Mičky a Tomáše Mareše.

„Naším cílem pro letošní sezónu je hrát co nejvýše. Kdo bude největším soupeřem, nedokážu odhadnout. To ukáže teprve čas a úvodní kola soutěže. Nesleduji přípravná utkání soupeřů a nevím, kdo a jak hraje. Navíc se hráči v jednotlivých klubech hodně obměňují. Jsem zvědavý, v jakém světle se ukáže širší baráž. Doposud měly malou výhodu extraligové týmy, které se na baráž mohly dopředu připravit, kdežto účastník první ligy musel bojovat do poslední chvíle,“ připojil ohledně změny v herním systému soutěže Jan Kloz.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže