Ú s t í n/L. - Ve čtvrtek 23. srpna usedne do letadla a poletí do zámoří vstříc novým zážitkům. Milan Hejduk se bude připravovat na další sezónu NHL. Našemu webu poskytl exkluzivní rozhovor, ve kterém například hovoří o možné výluce.

Jste podepsán pod triumfem českého týmu v Naganu, jak olympiádu zpětně hodnotíte?
Byl to největší úspěch českého a československého hokeje. Pro mě to znamenalo odstartování kariéry v NHL. Moc rád na ten turnaj vzpomínám, je to nezapomenutelné.

Spoustu let hrajete v Coloradu, jak si to užíváte?
Celou kariéru jsem tam strávil. Vládne oboustranná spokojenost – jak z mé tak i z klubové strany. Užívám si to (úsměv).

Během své kariéry jste zažil mnoho skvělých momentů, ale i horších. Měl jste někdy chuť s tím seknout?
Několikrát jsem se dostal do takové krize, že jsem uvažoval nad tím, že s hokejem skončím. Vždy jsem to nějak přešel a začalo se dařit.

Jakou roli hrajete v Coloradu?
Nejprve jsem byl asistent kapitána, poté kapitán. Mým úkolem je vést tým a pomáhat začleňovat mladé a nově příchozí hráče do týmu.

Nyní probíhají jednání mezi NHL a NHLPA (hráčská asociace) ohledně nové kolektivní smlouvy. Jak to na vás působí?
Nijak mě to neznervozňuje, jsem poměrně v klidu. Zprávy jsou takové, že se jednání nevyvíjí příliš dobře, názory se značně rozchází. Uvidíme, jak to dopadne. Všichni hovoří o tom, že NHL včas nezačne. Řekl bych, že se začne hrát o měsíc dva později.

Pokud by se NHL nehrála, mohl byste teoreticky hrát v Ústí?
Vzhledem k tomu, že děti chodí do školy v zámoří, tak musím být tam.

Jak se vašim synům hokejově daří?
Oba hrají v Denveru. V Ústí jsou jen přes léto. Byla tu možnost, že zde mohou trénovat, tak jsme toho využili. Daří se jim celkem dobře. Když můžu, chodím s nimi na led. Pomáhám tam trenérům. Poslouchají hlavně trenéry, ale i já, když vidím, že bych mohl poradit, tak to udělám. Byl bych rád, kdyby se tím hokejem někdy živili, ale cesta je to dlouhá.

Jste ústeckým odchovancem, je pro vás Slovan srdeční záležitost?
Určitě. V republice mám dva kluby (Ústí a Pardubice), které jsou pro mě srdeční záležitost.

V minulosti se říkalo, že Milan Hejduk pomohl ústecké mládeži. Je tomu tak i nyní?
Tehdy jsem měl možnost přivézt nějaké výstroje, tak jsem neváhal. Pokud bych tu možnost měl znovu, milerád bych to udělal.

Sledujete výkony Slovanu ze zámoří?
Sleduju to přes internet. Poslední roky hrají velmi dobře, jsou na špičce první ligy. Nemohou se dostat do nejvyšší soutěže, což je obrovská škoda.

Co myslíte, že ústeckému klubu chybí k úspěchu?
Baráže jsem neviděl, takže mohu jen odhadovat. Možná štěstí, v té poslední baráži byli herně lepší než Boleslav. Dostali několik smolných branek a to asi rozhodlo.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho štěstí.

Zdroj TOPfotky: www.bloguin.com
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže