Ú s t í n/L. - Je prvním Američanem v dresu Ústeckých Lvů. A zatím si Cody Hess vede náramně: ve třech přípravných zápasech zaznamenal čtyři kanadské body za tři góly a přihrávku. Naposledy dvěma brankami pomohl zdolat Kladno. „Dostal jsem se do Ústí přes agenta. Věřím, že se tu prosadím,“ říká útočník.

Nejdříve gólová asistence proti Mostu, pak trefy Benátkám a Kladnu. Vypadá to, že se Cody Hess v Ústí zaklimatizoval na výbornou. „Hrál jsem v týmu Helena Bighorns, který se nachází ve státě Montana ležící na severu USA. Vloni jsme vyhráli titul v juniorské lize Junior A, Tier 3 national championship,” vypráví Hess.

V amerických juniorských ligách patřil Hess pokaždé mezi nejproduktivnější hráče. Ať už v Montaně nebo v týmu Fort Wayne Federals hrající minnesotskou juniorskou ligu, kde strávil uplynulý ročník, ve kterém si připsal 109 bodů ve 40 zápasech.

„Angažmá v Ústí je pro mě první zkušeností s profesionálním hokejem. Hrají tu kvalitní hokejisté. Hráč tu musí dělat při hře rychlá rozhodnutí. Dostal jsem se sem přes agenta na try-out. Věřím, že se tu uchytím,“ povídá forvard.

Hess zatím nastoupil do tří přípravných zápasů. „Byla to dobrá utkání. Hrají tu dobří hráči a po jejich boku se zlepšuje i má hra,“ tvrdí.

Pro jedenadvacetiletého hráče je štace v Ústí současně první hokejovou příležitostí v Evropě. Dosud nastupoval pouze na severoamerickém kontinentu. „Tady se hraje na větším kluzišti. Člověk musí více bruslit a má více možností, co s pukem udělat. V Americe je hra trochu jednodušší. Hodně se střílí na branku, hraje se tam trochu jinak,“ informuje. A jaký styl hokeje preferuje sám Hess? „Rád hraji technicky, ale současně rychle,“ dodává forvard, který z hráčů v NHL má za vzor Stevena Stamkose z Tampy Bay.

Hess před zápasy poslouchá rap, který ho dokáže dostat do správného tempa. „Dobré písničky má třeba Wiz Khalifa nebo Lil Wayne. Klidně poslouchám i Flo-Ridu. Jinak se nedá přesně říct, jaký styl hudby mám nejradši, třeba při cestě na zápasy poslouchám mnoho písniček. V Americe je hodně populární zkrátka rap,“ prozrazuje.

Pro Hesse, který je v České republice poprvé, přineslo dosavadní angažmá v Ústí nový prvek. „Je tu pro mě nové ježdění městskými autobusy. Těmi jsem dříve nikdy nejezdil. V Americe se všude dopravujeme auty,“ říká.

Zdroj foto: hc-kladno.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže