Lvi mají za sebou v pořadí již čtvrté přípravné utkání. Tentokráte rozdrtili hosty vysoko 9:2. Na podobě tohoto házenkářského výsledku má lví podíl i střelec David Ludvík: „Rád bych byl střelcem tří branek, ale nebudu to upírat Lukášovi.“

Dali jsme hodně gólů a vyhráli jsme. Takže i přes nějaké ty chyby můžeme být spokojení,“ zhodnotil zápas se sousedy z blízkých Litoměřic David.

Z hokejových utkání jsme zvyklí na cifry typu 3,4 případně nějakého toho búra. Dnes na straně domácích zářila devítka. Na vině nebyla vada technického zařízení nebo přehmat. Odpovědnost padá na dresy Ústeckých Lvů. „Tak vytvářeli jsme si velké množství šancí. Řekl bych, že první dvě třetiny jsme bruslili daleko víc než soupeři. A v momentě, kdy byl rozdíl pět nebo šest branek, byli Litoměřičtí v hodně těžké situaci, “ popisuje průběh utkání s nadhledem jednatřicetiletý útočník.

Důležitou oporou celého týmu je brankář. Zatímco ústeckou klec po celý zápas hájil Vláďa Koutský, Litoměřického Petra Přikryla po pěti inkasovaných gólech vystřídal Petr Hruška. „Tak výkony gólmanů je velmi těžké hodnotit. Vytvářeli jsme různé kombinace, kdy jsme prakticky zakončovali do prázdné branky. A to ten gólman pak těžko může chytit, “ má o brankářské dřině dobré povědomí David.

Pozor hlášení: titul tříbrankového střelce zápasu si odnáší David Ludvík. „Toto musím opravit. První branku ve třetí třetině dával Lukáš Handlovský. Sice by to pro mě byla čest vstřelit tři branky, ale nebudu to odpírat Lukášovi,“ s úsměvem poupravil omyly čestný dvoubrankový David Ludvík.

Při prvním gólu jsme s Roubasem jeli dva na jednoho, on mi to krásně vrátil a zakončil jsem prakticky do prázdné brány. A druhý jsem za asistence Roďáka šoupnul forhendem,“ rozhodně ve své práci ví co a jak.

Když něco funguje, nač to měnit. Stejného názoru je zřejmě i trenérské trio v případě veleproduktivního dua Roubík – Ludvík. „My zatím trénujeme ve stejných sestavách, v jakých jsme dnes hráli. S Jardou Roubíkem jsem už hrál minulý rok, takže jsem maximálně spokojený,“ pochvaluje si ozkoušeného parťáka opora žlutomodrých.

Už je to nějakou chvíli, co se hokejisté vrátili k bruslím a ledu. Mají za sebou čtyři přípravná utkání. Zda se nám to už nějak rýsuje? „Zatím zkoušíme různé formace. Pořád máme na čem pracovat a co zlepšovat. Dobře hrajeme dopředu, vytváříme si šance. Ale na obraně musíme rozhodně ještě zapracovat, “ umí pochválit i pokárat v jedné větě zkušený forvard.

A bude David opět obhajovat pověst jednoho z nejproduktivnějších mužů Slovanu? „To bych moc rád, ale bude to hodně těžké.

Tak to jsme na to zvědaví, ale uznejte sami, že David Ludvík k tomu má nakročeno velmi slušně.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže