Ústí nad Labem - Po vydařeném střetnutí s Litoměřicemi míří lví smečka vedená Jaromírem Šindelem na zimní stadion na Kladno. Stejně jako Slovan, i Rytíři absolvují během dvou dnů dvě utkání. Nikdo tak nebude znevýhodněn. A ani Středočeši se nenechali ve čtvrtek zahanbit, svému soupeři, Písku, dokázali nasázet sedm branek. Letošní premiéru v ústeckém dresu si v zápase odbude ústecký odchovanec David Tůma. Úvodní vhazování je na programu v pátek
17. srpna 2012
v 17:30 hod.

Tváří v tvář: Rytíři Kladno vs. Ústečtí Lvi

Údaje před přátelským zápasem

Porovnání v přípravě
7
počet odehraných zápasů
4
2-0-0-1-4
celková bilance
1-0-2-0-1
20:23
skóre
17:11
0
utkání bez vstřelené branky
0
0
utkání se shut-outem
0
Jan Eberle - 6 b. (1+5)
nejproduktivnější hráč
Lukáš Handlovský - 7 b. (4+3)
Jan Hlaváč - 3
nejlepší střelec
Lukáš Handlovský - 4
Jan Eberle - 5
nejvíce asistencí
Jakub Matai - 5
2,86 průměr vstřel. branek 4,25
Jan Chábera - 2,24;
Lukáš Cikánek -
- 4,29
průměr inkas. branek Vladislav Koutský - 2,02;
Michael Petrásek - 3,50
3 góly v přesilovkách 8
1 góly v oslabení 0
585 průměrná domácí návštěvnost 809

Loňský ročník Kladna

Rytíři Kladno

  • Rok založení: 1924
  • Klubové barvy: modrá a bílá
  • Prezident klubu: Jaromír Jágr ml.
  • Trenér: Zdeněk Vojta
  • Asistent: Petr Tatíček
  • Asistent: Jiří Kopecký

Uplynulá sezóna se dá z pohledu Kladna charakterizovat jako úspěšná. Po čtyřech letech, když předchozí tři roky byli vždy Rytíři součástí skupiny play-out, se znovu probojovali do vyřazovacích bojů. Skončili sice v předkole play-off, ale i to dá se nazvat úspěchem. V již zmíněném předkole nakonec Středočeši podlehli brněnské Kometě, která postoupila nakonec až do finále play-off, 0:3 na zápasy (výsledky z pohledu Kladna: 2:5, 3:5, 3:4 sn).



Letošní příprava

Zápasy Kladna

  • Lev Praha - KLA 3:2 sn
  • KLA - Piráti Chomutov 1:5
  • KLA - HC Energie Karlovy Vary 2:4
  • HC Verva Litvínov - KLA 4:1
  • HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - KLA 1:5
  • KLA - HC Verva Litvínov 2:5
  • KLA - IHC KOMTERM Písek 7:1

Svěřenci Zdeňka Vojty stihli během letošní přípravy odehrát sedm přátelských klání. Pouze ve dvou bitvách dokázali Kladenští zvítězit, ve zbývajících pěti případech modrobílí padli (z toho jednou po samostatných nájezdech). Na čtvrteční utkání proti prvoligovému Písku se výběr Kladna dobře připravil, když vyhrál vysoko 7:1. Kladno odehrálo v přípravě doma čtyři zápasy, na kontě má pouze jedno vítězství. Kanadské bodování týmu v přípravě ovládá exústecký Jan Eberle (1+5).

Očima Jiřího Mičky

Jiří Mička - HC Slovan Ústečtí Lvi: „Ráno tvrdě potrénujeme a dáme do kupy mančaft, který do Kladna pojede. Bude to jiný zápas než proti Litoměřicím. Budeme hrát venku, navíc s extraligovým týmem. Kladno bude dobře bruslit. My musíme dobře natrénovat obranu, ze které musíme vycházet.“ (ohlas z utkání UNL – LTM naleznete zde)


Vzájemná utkání Kladna a Lvů v přípravě na sezónu 2011/2012

Přehled loňské přípravy
z pohledu Slovanu

  • Počet odehraných zápasů: 2.
  • Bilance: 0-0-2.
  • Skóre: 4:7.
  • Diváci celkem: 1 230.
  • Výsledky: 2:3, 2:4.

Během přípravy na ročník 2011/2012 změřili tehdejší svěřenci Petra Rosola a Milana Skrbka síly s Kladnem dvakrát. Ani v jednom případě žlutomodří proti Středočechům neuspěli, když na ledě Rytířů prohráli 2:3, v domácím prostředí 2:4. Kádr Slovanu je letos hodně obměněný, ale i tak má Kladnu, co vracet.

Poslední utkání obou celků

  • Rytíři Kladno – IHC KOMTERM Písek 7:1 (1:0, 3:1, 3:0)
    Branky a nahrávky: 4. Bicek (Hlaváč), 22. Melka, 28. Dalecký (Piskáček, Eberle), 33. Macholda (Patera, Hlaváč), 44. Hlaváč (Bicek, Patera), 50. Procházka (Dragoun, Bicek), 54. Hlaváč (Bicek, Patera) - 26. Strnad (Šperger).
    Sestava Rytíři Kladno: Chábera - Drtil, J. Drtina, David Růžička, Černošek, L. Procházka, Piskáček, Macholda, Mocek - Bicek, Patera, Hlaváč - Hovorka, Dragoun, Dalecký - Eberle, Lukáč, M. Látal - Valský, Melka, Čurda.
  • HC Slovan Ústečtí Lvi – HC Stadion Litoměřice 9:2 (4:0, 1:1, 4:1)
    Branky a nahrávky: 1. Roubík (Kovář, Pavlík), 10. Ludvík (Roubík, Pavlík), 14. Kovář (Ludvík, Roubík), 18. Matai (Rod, Handlovský), 28. Ludvík (Matai, Rod), 42. Handlovský (Matai, Roubík), 44. Handlovský (Matai, Vobořil), 47. Rod (Matai, Handlovský), 58. Handlovský (Holomek, Matai) - 33. Šinágl (Novák), 46. Racek (Hlusička).
    Sestava HC Slovan Ústečtí Lvi: Koutský - F. Pavlík, Špelda, Vobořil, Holomek, Vl. Brož, Sklenička, Švaříček, Kramár - R. Kovář, Roubík, Ludvík - Matai, Rod, Handlovský - Belluš, M. Čermák, Laš - Matějka, P. Přeučil, Suchánek.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže