Ú s t í n/L. - Ústečtí Lvi se chystají ke čtvrtému přípravnému utkání. Po dvou remízách s Mostem a Slavií v úterý podlehli Benátkám nad Jizerou. Už ve čtvrtek 16. srpna však přivítají od 17:30 sousední Litoměřice.

Loňský ročník Litoměřic

HC Litoměřice

  • Klubové barvy: modrá a oranžová
  • Předseda klubu: Jaromír Tvrzník
  • Trenér: Daniel Tvrzník
  • Generální manažer: Petr Přikryl
  • Slavní odchovanci: Milan Hnilička, Martin Škoula, Kamil Kreps

Uplynulá sezóna byla pro tým Litoměřic druhá v první lize v novodobé historii. Po postupu do druhé nejvyšší soutěže v roce 2010 se jako nováček soutěže Litoměřice umístily na 14. místě a vyhnuly se tak záchranářským pracím v baráži (tehdy hrálo první ligu 16 týmů). Současně jen o skóre nepostoupily do předkola play-off. Pro svěřence trenéra Daniela Tvrzníka měla podobný závěr i minulá sezóna. Litoměřicím se v lize vedlo celkem slušně a nakonec se o jediný bod nedostaly do play-off.

Letošní příprava

Následující ročník bude pro Litoměřice již třetím v první lize. Poté, co se klub zabydlel ve druhé nejvyšší soutěži, zvýšily se i ambice týmu. Litoměřická organizace se stala farmou Sparty a Litvínova, což znamená, že se v jejích řadách objeví řada hráčů z těchto extraligových celků.

Zápasy Litoměřic

  • LTM - Sparta 4:2
  • LTM - Kadaň 6:5sn
  • LTM - Dečín 5:1
  • LTM - Soligorsk (BLR) 3:2sn
  • LTM - Beroun 6:3

Litoměřicím se v přípravě zatím náramně daří. Vyhrály všech pět dosavadních zápasů a připsaly si i cenné skalpy Sparty, Berouna nebo běloruského Soligorsku. V letním období si Litoměřice ještě například zahrají s francouzským Gapem nebo německým Crimmitschau.

Kádr Litoměřic

Poté, co Litoměřice ukončily hráčskou spolupráci s Ústím, v jejich řadách už mnoho hráčů z ústeckého kádru nevidíme. V týmu nastupují už jen obránci Kříž a Evan, kteří v minulosti ve Slovanu působili. V útoku pak řádí útočník Novák. Na soupisce rovněž uvidíme řadu mladých hráčů ze Sparty: Rubeš, Rudovský nebo Husák.

Vzájemná utkání Litoměřic a Lvů v sezóně 2011-2012

Slovan měl v minulé sezóně proti svému čtvrtečnímu soupeři stoprocentní bilanci. Vyhrál všechny čtyři zápasy v sezóně a jen jednou ztratil dva body za vítězství až v prodloužení: 3:2pp, 5:2, 3:0, 6:2.

Poslední utkání obou celků

  • HC Berounští Medvědi - HC Litoměřice 3:6 (0:1, 1:4, 2:1)
    Branky a nahrávky: 27. Doležal, 48. Csanyi, 60. Padělek - 6. Novák(TS), 25. Racek (Sobotka, Kříž), 31. Dvořáček (Rubeš, Sobotka), 33. Rudovský, 40. Merta (Ivan), 44. Rubeš (Sobotka).
    Sestava HC Litoměřice: Hruška – Hříbal, Martinka, Kříž, Kolář, Sobotka, Evan, Husák – Žovinec, Šinágl, Slížek (C), Racek, Keltner, Hlusička, Mrňa, Novák, Merta, Rudovský, Paločko, Rubeš, Dvořáček.
  • HC Benátky nad Jizerou - HC Slovan Ústečtí Lvi 5:4 (1:0, 3:1, 1:3)
    Branky a nahrávky: 14. Pabiška (Skalický), 28. Bortňák (Král), 29. Jech (Král, Liška), 40. Vitásek (Král, Maďar), 52. Skalický (Bortňák, Jaroměřský) - 19. Hess (Matějka, Vávra), 51. Handlovský (Rod), 56. Pavlík (Sýkora), 58. Poživil (Rod, Handlovský).
    Sestava HC Slovan Ústečtí Lvi: Petrásek - F. Pavlík, Špelda, L. Poživil, Smetana, Vl. Brož, Švaříček, Grin, Kramár - Belluš, T. Sýkora, Daniel Boháč - Matai, Rod, Handlovský - Baránek, Hošek, Pořický - Vávra, Hess, Matějka.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže