Ú s t í n/L. - Krátké angažmá v HC Lev Praha má za sebou Filip Pavlík. Ústecký obránce byl na try-outu u nováčka KHL, nakonec se však vrátil zpět do domovského týmu. „Byla to dobrá zkušenost,“ říká dvacetiletý zadák.

Filip Pavlík se v letní přestávce připojil k týmu HC Lev Praha a s účastníkem Kontinentální hokejové ligy absolvoval soustředění v Liberci. Navrch sehrál v barvách Lva dva přípravné zápasy s tamními Bílými Tygry a Kladnem. V obou případech pražský celek zvítězil 3:2, Kladno přetlačil až po nájezdech.

„Nehráli jsme sice v nejsilnější sestavě, navíc to byly první zápasy na ledě. I tak byla znát velká kvalita hráčů Lva. Tempo bylo svižné. Byl zážitek zahrát si s hráči jako Christensen nebo Novotný. Straší hráči učí mladší, mohl jsem se zlepšovat,“ pochvaluje si Pavlík svůj try-out na půdě KHL. „Byla to pro mě dobrá zkušenost a jsem za to rád. Uvidíme, jak se to dál vyvine,“ dodává obránce s tím, že není vyloučeno, že by se v průběhu sezóny v kádru Lva ještě objevil.

„Týmy hrající KHL musí mít na soupisce tři hráče do 23 let, i proto jsem byl na této zkoušce,“ vysvětluje.

Pavlík na libereckém soustředění trénoval pod vedením zkušených trenérů Jandače s Kalousem. „Trénoval jsem dvakrát na ledě, k tomu dvakrát na suchu a sehrál dva zápasy. Bylo toho celkem dost, volné jsme měli jen víkendy,“ popisuje.

A jak se hráč z prvoligového Ústí objevil v týmu hrající nadnárodní soutěž? „Zavolal mi agent pan Sivek a zeptal se, jestli bych si to nechtěl vyzkoušet.“ A Pavlík neváhal.

Po návratu z pražského Lva se obránce může soustředit na výkony v Ústí, kam po sezóně definitivně přestoupil z extraligového Třince. „V Třinci jsem už nechtěl zůstat. Chtěl jsem si vyzkoušet nové angažmá. Domluvili jsme se tady a jsem spokojený,“ tvrdí. „Chceme hrát na špici a nadále bojovat o extraligu. Široká baráž nám k tomu může pomoct,“ uzavírá Pavlík.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže