Ú s t í n/L. - Příprava na nadcházející sezónu je v plném proudu a zápasový kolotoč se začíná roztáčet. Zatím tedy jen ten, ve kterém měří síly jednotlivé kluby „přátelsky“ a výsledky se nezapočítavají do soutěže. Ve čtvrtek 9. srpna přijal pozvání do krajského města tým z Prahy, HC Slavia Praha. S ním přicestoval do Ústí nad Labem i zkušený útočník, Jaroslav Kalla. Toho si mohou fanoušci pamatovat z ročníku 2001/2002, kdy oblékal žlutomodrý dres.

Na první zásah si museli diváci ústecké Zlatopramen Areny počkat do závěru první periody. Branka padla až v devatenácté minutě z hole hostujícího Růžičky. Kde tedy hledat příčinu počátečních rozpaků? „Nevím. My těch gólů nedáváme moc už od začátku přípravy. Kdy ty góly přijdou, těžko říci,“ snažil se vysvětlit opatrný úvod Kalla. Po přestávce to však vypadalo, jako by na led nastoupil zcela jiný tým. „V kabině jsem si něco řekli a šli jsme do druhé třetiny trochu jinak. Trenér nám poradil, abychom začali napadat soupeře ve středním pásmu. Abychom bruslili rychleji a tlačili jsme se do brány,“ prozradil recept na úspěch hráč s číslem 24 na zádech.

Do konce třetí části zbývaly poslední dvě minuty a už to vypadalo, že si sešívaní odvezou výhru 2:0. To se však nestalo a hosté z Prahy inkasovali v závěru hned dvakrát. Nejprve se ústecký Kovář dostal do brejku a snížil na rozdíl jednoho bodu. O třicet vtěřin později se nechal vyloučit červenobílý Hertl a Kovář jedenáct vteřin před sirénou vyrovnal. Podle Kally není na vině nesoustředěnost. „Nemyslím, že bychom se přestali soustředit na zápas. Ale oni hráli na konci power-play a podařilo se jim vyrovnat.“

Pražané mají odehrána tři přátelská střetnutí. Nejprve měřili síly s ruským Jekatěrinburgem, kterému podlehli 0:3. Ve druhém souboji porazili Litvínov 2:1 a třetí utkání přineslo remízu 2:2. Tři soupeři = tři různé soutěže. Zatímco ruský celek bojuje v KHL, Litvínov patří k extraligovým stálicím a Ústečtí Lvi brázdí prvoligová kluziště. Jsou znát v zápasech ligové příslušnosti? „To se nedá říci, že by nějaké rozdíly byly znát. V přípravě jsou ty zápasy takové všechny podobné, bez rozdílu soutěže. Všichni mají sílu a jsou trochu unavení z té přípravy. Každý zápas je ale trochu jiný a do každého musíme jít naplno,“ ví Kalla.

Zatímco v uplynulém ročníku bojoval za kladenské Rytíře, nyní se upsal bíločerveným. „Na Kladně jsem byl dlouho. Chtěl jsem nějakou změnu. Oslovil mě trenér Růžička. S Rytíři jsem se nedohodl na podmínkách, na Slavii ano, proto jsem tu,“ vysvětluje svůj příchod do Edenu. I přesto, že oba celky hrají nejvyšší soutěž, příprava dle tohoto forwarda probíhá zcela jinak. „Příprava na Slavii byla úplně jiná, než na Kladně. U červenobílých jsme měli kondičního trenéra a ten měl svoji přípravu. Na Kladně se jezdilo na kole a tady třeba vůbec. Nejhorší je to na suchu, na ledě je to dobré.“

A jaké jsou cíle pro budoucí ročník extraligy? „Chtěl bych s týmem postoupit do play-off a udělat dobré výsledky. Jsem rád, že jsem na Slavii a těším se na novou sezónu,“ dodává dvaatřicetiletý hráč. Hokejové angažmá ho v začátku jeho kariéry přiválo i na sever Čech. „To je už asi tak jedenáct či dvanáct let. Na zdejší působení mám dobré vzpomínky. Byl jsem zde velmi spokojený,“ uzavírá rozhovor nová posila Slavie.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže