Ú s t í n/L. - Premiéru před domácím publikem mají Ústečtí Lvi úspěšně za sebou. Každý jistě uzná, že se nemusí za svůj výkon vůbec stydět. Nejúspěšnějším hráčem tohoto zápasu byl zajisté Robin Kovář, který chvíli před koncem zajistil Slovanu dvoubrankovou remízu. „Je super, že to tam takhle napadalo. Ale je to pořád jenom příprava,“ zhodnotil svůj výkon Kovář.

Máte za sebou první zápas před ústeckým publikem. Co říkáte na atmosféru?
Atmosféra byla super. Jsem docela překvapený, jakou měl ten zápas úroveň. Na to, že jsme hráli proti extraligovýmu mančaftu, tak jsme podali docela dobrý výkon. Možná jsme byli i v jedné chvíli lepší než Slavie. Měli jsme více šancí i více ze hry. Ale soupeř je natolik zkušený, že dvakrát potrestal naší chybu. Ale myslím si, že na to, že to je jenom příprava, tak ten zápas měl dobrou úroveň a i diváci museli být spokojení.

V úvodní třetině jste měli dost střel na slávistickou branku, ale Furcha jste nedokázali překonat. Proč bylo tak těžké vstřelit branku?
Asi to bude tím, že ještě nejsme dost sehraní. Led ještě není tak kvalitní. A ta koncovka není úplně tak, jak má být, protože jsme teprve dva týdny na ledě. Takže sem tam to uskočí, ale to se bude určitě zlepšovat. Myslím si, že o to ani tak moc nešlo. Že šlo spíše o ten herní projev, abychom si zahráli s kvalitníma mančaftama. Takže si myslím, že byl ten zápas dobrý.

Myslíte si, že už i takhle v přípravě je patrný rozdíl mezi extraligou a první ligou?
Já osobně jsem tam ten rozdíl zatím ani neviděl. Akorát jsem si všiml, že ty extraligový týmy dělají méně chyb a jsou zkušenější. Ale co se týče třeba hry dopředu, tak tou kvalitou hry se Slavii můžeme v klidu rovnat.

V posledních minutách závěrečného dějství se vám povedlo nejdříve snížit, poté vyrovnat. Není trochu škoda, že nepadlo více gólů? Protože šancí jste měli hodně…
Tak škoda… byla minuta do konce a prohrávali jsme dva nula. Dvakrát mi to tam spadlo. Takže si myslím, že můžeme být rádi za bod. A je super, že to tam takhle napadalo. Ale je to pořád jenom příprava. Zvedne mi to trochu sebevědomí (smích) a i celému týmu. Teď jsme si dokázali, že můžeme hrát vyrovnanou partii s kterýmkoliv soupeřem.

Myslíte si, že vám ty zápasy s týmy z extraligy dají něco více než utkání s prvoligovými celky? Že vás více prověří?
Určitě. Když nastoupíte proti extraligovému týmu, tak se chcete ukázat. Chcete si dokázat, že na to máte taky. Takže si myslím, že nás to vybičuje k lepším výkonům. Myslím si, že nám tyhle zápasy dají určitě víc, než hrát se slabšíma mančaftama z první ligy.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže